Община Сливен

Областният недоволен от съда и прокуратурата

Марин Кавръков
30.01.2010 / 11:44

Областна администрация има амбиция да съдейства и насърчава окончателното ликвидиране на организираните престъпни групи и недопускане създаването на нови, заяви областният управител на Сливен Марин Кавръков при представянето на областния план за развитие до 2013 година. Такава точка е залегнала и в плана на Областния съвет за противодействие на корупцията.

„Не може целият град да знае кои са 20 - 30 местни бандитчета, наркопласьорчета и сутеньорчета и да се разхождат с анцузите и шкембетата по главната улица като глутница подивели кучета, а и МВР, съда и прокуратурата да не ги сложат на място", заяви Кавръков.

Борбата с престъпността е засегнала и в плана на Областния съвет за противодействие на корупцията, декларира Кавръков и коментира, че не е правилно да се мисли, че парите от проституцията и наркотиците са полезни за града и общността, защото идват свежи пари тук.

На въпрос на Дарик какви лостове има областния управител да влияе върху нивото на престъпността, Кавръков отговори така:

„Полицията и прокуратурата са държавни служби и са елемент на изпълнителната власт, а областният управител представлява държавата и е подчинен директно на министър-председателя, докато при предишното правителство беше подчинен на един зам. министър на държавната администрация. Има промяна и аз ще се опитам да я почувстват всички деконцентрирани и децентрализирани държавни служби.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев