Община Сливен

Дело срещу измамник, съдия си дава отвод

Съдебната палата в Сливен
29.01.2010 / 11:56

Сравняваният от някои сливенски прокурори с известния литературен герой Остап Бендер бургазлия Стефан Янчев Николов, е в следствения арест още от 18 декември миналата година – научи „Седмица”.

Николов е обвинен в присвояването на 3800 тона зърно, съхранявано в мелницата в Нова Загора, което било на „Държавен резерв”, на стойност около 1млн. и 800 хиляди лева. Според непотвърдена информация, същият получавал от „Държавен резерв” и по 95 хил. лева наем за зърното, което е било изнесено. Николов имал около 25 фирми, водещи се на родата на жена му и други близки, твърди източник от прокуратурата.

Сливенската прокуратура вече е внесла обвинителен акт срещу Николов. Вчера обаче бившият член на Висшия съдебен съвет, а сега съдия по делото в окръжния съд Иван Димов си дал отвод. Вероятно магистратът е изпитвал опасения да не би да попадне в нов капан, подобен на този с Красьо Черния – е коментарът.

Защитник на Николов била бившата окръжна прокурорка на Сливен Кети Бозукова, сега адвокат в София. Говори се, че обвиняемият е бил спонсор на БСП, и че съпричастен към защитата му е и членът на ръководството на БСП, юристът Младен Червеняков.

Николов е бивш съдружник на собственика на бургаския футболен тим – Ивайло Дражев. Дражев също беше даден на съд през 2000г. за източване на „Държавен резерв”, но впоследствие беше оправдан.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев