Община Сливен

Инспектор Стефан Динков – полицай на м. декември

ОД на МВР-Сливен
29.01.2010 / 11:33

Сливенските журналисти избраха Стефан Динков, инспектор в сектор „ИП” на ОДП на МВР-Сливен за „Полицай на месеца”. Става дума за м. декември. Призът му бе връчен на пресконференция в прес-залата на община Сливен. Той се отличи в разкриването на далавера с имотни измами.

 

Опит за имотна измама пресякоха сливенските полицаи. На 28.12.2009 г. в сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР - Сливен е получен сигнал от сливенски нотариус, че има съмнения относно редовността на документи по покупко-продажба на недвижим имот - апартамент, намиращ се в централната градска част на гр.Сливен на стойност 33 хил.евро. При извършената проверка бе установено, че на същия ден в нотариалната кантора се е явил служител на агенция за недвижими имоти с офис в гр.Сливен /легитимирал се като пълномощник на собствениците на продавания имот - братята Т.Т. на 63 г. и В.Т. на 60 г. от гр.София/, който е бил придружен от 28-годишната В.С. от гр.София, представила се като купувач на жилището. Двамата са връчили пълномощно от собствениците, като документа е бил заверен от нотариус с район на действие в гр.София. След получения от сливенския нотариус сигнал, служителите от сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР - Сливен са извършили проверка на документацията, при която е установено, че пълномощното е неистинско. Това е потвърдено и от извършената справка в базата данни на единната информационна система на Нотариалната камара “Единство”, която действа от м.септември 2009 г. Изяснено е също така, че в подправения документ печата и щемпела на нотариуса са имитирани чрез сканиране и полагане върху празна бланка, на която впоследствие е нанесен текста на пълномощното. Собствениците на имота не са знаели за извършваната сделка и не са упълномощавали никого за осъществяването й. Неистинското пълномощно е изпратено в офиса на агенцията за недвижими имоти от 30-годишният Д.С. от гр.София - съпруг на представилата се за купувач В.С. В хода на разследването е установено, че през м.февруари 2008 г. двамата съпрузи са извършили покупко-продажба и на друг недвижим имот /апартамент, намиращ се в гр.Сливен на стойност 41 хил.евро/, който също е бил собственост на двамата братя Т.Т. и В.Т. от гр.София. Сделката е осъществена по идентичен начин - чрез използване на неистинско пълномощно. По случая е образувано досъдебно производство, а двамата измамници - съпрузите В.С. и Д.С. са задържани на 29.12.2009 г. за 24 часа в РУМВР - Сливен.

 

 

Криминални новини

 

На 28.01.2010 г. в района на Х-то СОУ “Й.Йовков” в гр.Сливен е възникнал скандал, при който НИ е нанесъл побой на 36-годишният Н.К. от гр.Сливен, вследствие на който пострадалият е получил лицево-челюстна травма. При проведените издирвателни действия от служители на РУМВР - Сливен е установено, че извършител на побоя е 36-годишният К.К. от гр.Сливен, който е задържан за 24 часа в РУМВР - Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

КРАЖБИ:

Между 19.00 ч. на 27.01.2010 г. и 08.00 ч. на 28.01.2010 г. НИ е разбил входна врата на склад за хранителни стоки, намиращ се в индустриалната зона на гр.Сливен и извършил кражба на различни хранителни продукти на стойност около 860 лв. и 350 лв. в брой. Образувано е досъдебно производство.

Между 20.00 ч. на 27.01.2010 г. и 06.00 ч. на 28.01.2010 г. НИ е разбил прозорец на работилница към мини “Балкан 2000”, намираща се в промишлената зона на гр.Твърдица и извършил кражба на електрожен и ел.проводници на стойност около 800 лв. Образувано е досъдебно производство.

Между 21.00 ч. на 27.01.2010 г. и 10.30 ч. на 28.01.2010 г. НИ е разбил предно дясно стъкло на л.а. “Мерцедес” със сливенска регистрация - частна собственост, който е бил паркиран в с.Градец, Община Котел и извършил кражба на авторадиоуредба на неустановена стойност. Образувано е досъдебно производство.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев