Община Сливен

„Фейсбук” групата „Спрете сливенския император” расте

Йордан Лечков
28.01.2010 / 11:43

Преди дни ви съобщихме, че в социалната мрежа „Фейсбук” е създадена кауза „Спрете сливенския император” с подзаглавие „Да разобличим далаверите на Йордан Лечков”. Тогава ви казахме, че членовете на групата са 155, междувременно те са се увеличили на 216. Страницата можете да видите на http://apps.facebook.com/causes/causes/416750/about .

Ето още няколко извадки от споделеното на интернет страницата. Михаил Димитров пише: „Здравейте, радвам се, че най-накрая се появи подобно явление като тази кауза в нашето общество. Аз лично и като директор на в. „Гласът на Сливен” водех активна дейност в тази насока. За съжаление обаче на моменти оставах с впечатлението, че съм неразбран... Ето затова поздравявам най-сърдечно всички останали поддържници на тази кауза.”

„Здравейте- пише Наско Колев, - една част от вас ме познават, други не. Тези, които ме познават добре, знаят че не съм член на нито една партия. Не симпатизирам на нито една политическа сила или фракция. НЯМАМ НИЩО ОБЩО С НИТО ЕДИН КАНДИДАТ ЗА КМЕТ ОТ СЛИВЕН ИЛИ ЯМБОЛ. Нямам никакви амбиции да подкрепям и бъдещи такива.

През 1994 година бях на площада пред общината и глас не ми беше останал от повтаряне името на Йордан Лечков. Г-н Лечков беше герой в моите, а съм сигурен и във вашите очи. Емоциите, които изпитахме благодарение на „ Пеневата чета” са нещо, което до ден днешен ме кара да се гордея, че съм Българин. Сигурен съм, че както за мен така и за вас , гола на „Лече” срещу Германия на световното в САЩ е национално геройство. Едно беше сигурно тогава: Лечков сложи Сливен на картата в света на спорта. Сигурен съм, че всички подхождаме със сантимент към имената на 22-мата футболисти и Димитър Пенев. Само че това беше през 1994-та.

 

През 2009-та нещата са малко по-различни. През 2009-та Сливен не само че не е на картата в света на спорта, но и както върви, няма да е и на никоя друга карта. Безработицата в града ни е, над 14,24% (това е което ни казват. Всички знаем, че е много повече!!!). Безработните без квалификация съставляват 68 % от всички регистрирани, а тези които имат някаква специалност са 16 %.

На първо място по детска смъртност.

На първо място с отрицателен прираст на населението (от 10-те най-големи града в България).

На първо място по неграмотни в процентно съотношение.

На първо място по продадени, отвлечени, насилени да проституират млади момичета.

И всичко това се случва под управлението на някогашния „национален герой”.

Г-н Лечков продължава да се нарежда сред едни от най-богатите хора в страната. Обръчът от фирми близки на Йордан Лечков и сестра му преуспяват и строят „Империа” след „Империа”, „Палас” след „Палас”.

И децата в „долната махала” в Сливен знаят кой стои зад „новата канализация” и „смяната на ел.кабелите”.Аз обаче най-малко имам право да соча с пръст. Това за което имам право е да изкажа гражданска позиция. Така се прави тук, където живея и така съм свикнал да мисля, че е правилно.

Напуснах Сливен преди повече от 10 години, но въпреки че съдбата ме е довела на повече от 15 000 км от родното място, аз съм и ще бъда Сливналия. Сливен ми е дал толкова много, научил ме е на толкова много, дал ми е едни от най-ценните мигове в живота ми. Семейството ми. Приятелите ми. Карандила. Площада. Ларгото. Градската градина. Кестените. Циганските сватби. Първата целувка. Първата цигара........

Време е и аз да дам на Сливен.

Време е да спрем разграбването на една от светините на България!

Г-н Лечков обичал да казва "не се е родил този, който да ми нарежда какво да правя”. Е да, де ,Г-н Кмете ама ние ви назачихме там или греша?

Струва ми се, че греша. Вие май сам се назначихте (купихте) на поста.

Искам да пожелая на всички ви топли и нежни мигове със семействата! Благодаря ВИ, че сте част от тази кауза. Засега това е шепот. Скоро ще прерасне във вик, а ако трябва и ще крещиме, но няма да оставим алчни и неграмотни дребни душици да погубят любимият ни град!”

 

А Станислав Лечев споделя: „Определено не можем да виним Лечков за всички проблеми в града, но със сигурност можем да го обвиним за нарушаването на конкурентната среда в Сливен и релативно икономическата обстановка и изключително слабото управление на 100 процента от проектите по инфраструктурата на хубавия ни град.” Както си личи по една от думите в мнението по-горе, и този наш съгражданин живее на много километри от Сливен. Да се надяваме, че и хората, живеещи в града, ще се пробудят

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев