Община Сливен

Бягай, корупцийке, че ида!

28.01.2010 / 11:35

Проверката, извършена от сливенската прокуратура по повод сигнали за нередности около екологичен проект на общините по сигнал на вестник „Седмица” преди време, визирани в предшестващата статия, не е единствената. По наши материали са завеждани многобройни преписки, назначавани са проверки и т.н. както в полицията, така и в прокуратурата. В доста от тях ставаше дума за корупционни практики. Доколкото си спомняме и „Сливенски новини” имаше няколко попадения, но общо взето темата корупция всякога е била горещ кестен в „ръцете” на местните медии, които от години насам разчитат на безличното и безвкусно информационно блюдо. За удобство и комфорт на този или онзи управник или за собствения си комфорт.

Освен споменатото най-горе, да си спомняте за журналистическо разследване или корупционен скандал, предизвикан от медиите? Колкото и да се напъвате, няма да ви дойде спомен.

Казаното дотук е по повод журналистическото присъствие в областната комисия за противодействие на корупцията. Нищо лично – да са живи и здрави колегите. Научаваме и за рокада – Здравка Танева сменя… Стоян Радев. Това за Радев ни дойде в повече. Той е нещо като сливенският Евгени Минчев – в сферата на рекламата. Съмняваме се дали някога въобще е изричал думата корупция.

Бягай, корупцийке, че ида!

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев