Община Сливен

Общински съветници в конфликт на интереси

Oбщински съвет-Сливен
26.01.2010 / 12:45

За статуса си на народни избраници в местния парламент и участието си в комисии, общинските съветници от Сливен получават по около 200 лева. Зам.-председателите – малко отгоре.

В предишния съвет съветниците са се подписвали за двойно повече. Но и сега набъбват съмнения за конфликт на интереси.

Според общински съветник, на проведен семинар във Велинград, сметките е плащал общински съветник от ГЕРБ, с интереси в сделката с ветрогенераторите, станала известна от скандалното тв-предаване на Валя Ахчиева. Според друг източник, съветникът-бизнесмен е платил само почерпка в ресторанта, но и това начинание намирисва на нарушение.

Съветниците в Котел също са обект на обществено недоволство. Преди време „Седмица” съобщи за командировки в чужбина с общински пари. Сега в публичното пространство изплуват и други нарушения. След проверка на Сметната палата е установено, че в началото на този си мандат народните избраници от Котел си гласували възнаграждения за участие в заседания, равняващо се на средната дневна ставка на служителите в общинската администрация, умножено по коефициент 4. Средно на заседание те са получавали докъм 23 лева – месечно по 80-90 лева.

След извършената проверка всеки от котленските съветници ще трябва да върне в общинския бюджет средно по около 1200 лева.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев