Община Сливен

Във „Фейсбук” действа група „Спрете сливенския император”

Йордан Лечков
25.01.2010 / 12:20

Статията под надслов „Сливенският император”, (в. „Капитал”), която бе пусната в „Седмица”, предизвика голям обществен отзвук.

По този повод в социалната мрежа „Фейсбук” е създадена група „Спрете сливенския император”.(http://apps.facebook.com/causes/416750/25035952?m=96a88d82&t=1260737194). За нея сигнализираха сливналии, които са получили покани за включване от наши съграждани, живеещи в Канада. До този момент социалната група, която застава зад призива да се спре сливенския император Йордан Лечков, наброява 155 души. От пуснатите в страницата текстове се вижда, че групата разисква теми като: ”Природният парк „Сините камъни” става общински”, „Защо в Сливен има толкова висока безработица” и други. Наско Колев, роден в Сливен, но сега живеещ далеч от родния град, изразява същността на протеста на участниците в този форум по следния начин: „ Нямам и най-малка представа кой е г-н Иван Андреев от Сливен, но нещо, казано от него ме накара да изтръпна: „Не е страшно, че някой е прибрал 20, 30 или 40 милиона, по-страшното е, че се ликвидира здравата конкурентна среда. Тя е условие, без което не може да функционира икономиката в нашата община. Кой инвеститор ще дойде, като разбере каква е нагласата тук и икономическият климат”.

Друга участничка, Ирена Калева, се включва в дискусиите със следното мнение: „Ето какво например се случва с ремонта на детска градина „Еделвайс” в Сливен. Според доклада на специализираната фирма, извършила топлинния одит, санирането на сградата ще струва на общината 215 хил. лева с 10-годишен срок на възвращаемост. След това обаче при оглед на обекта представител на общината и представител на фирмата-изпълнител подписват протокол, според който сумата нараства на 1.200 млн. лева. Казахме му - абе, Данчо, ние наново да я бяхме изградили тази детска градина”.

На интернет страницата на групата могат да се видят и други мнения, зад които хората застават с имената, снимките си и загрижеността си за родния град.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев