Община Сливен

Сливенските медии в капана на кризата

Николай Сосеров
23.01.2010 / 10:35

От Коледа насам по сергиите на сливенските павилиони не се е появявало вестничето на Николай Сосеров „Сливен днес и утре”. Дали шефът му си прави обичайната за него почивка, или става дума за нещо по-сериозно, ще стане ясно в близко време. Със сигурност се знае, че изданието дължи солидна сума на издателска къща „Жажда”.

Още по-големи дългове натрупал „Сливенско дело”. Известно е, че вестникът дължи петцифрена сума на издателя Желяз Кондев още откакто за негов собственик се водеше Марин Кавръков. Поради назначаването му на поста областен управител обаче, Кавръков прехвърли дружеството на Михаил Михайлов. Поради финансови проблеми вестникът започна да излиза веднаж седмично и то в стария си формат. Според посветени някои работещи в него се оглеждат за друго поприще.

В тежка ситуация са и останалите медии. Нашего брата от интернет изданията също не са в цветущо положение. Криза. Не се виждат на хоризонта и близки избори, с каквито медиите се спасяват за малко. Май никой не се сеща за тях през останалото време. Затова с няколко дребни изключения те са се снишили и пеят „Осанна за местните управляващи, белким последните се сетят за тях. Жалка история.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев