Община Сливен

Нека разследват и Лечков

Йордан Лечков
22.01.2010 / 12:49

Eхо от скандала в Ямбол с отстраняването на кмета Георги Славов

 

 

Нека разследват и Лечков -има коментари по повод повдигането на обвинение и евентуалното отстраняване от длъжност на кмета на Ямбол Георги Славов.

Сливенската връзка в ямболските дела стана обект на голяма статия във вестник „24 часа” през миналата година. Играта е между Лечков и Славов, като мнозина ямболии дори твърдяха, че сливенският кмет има несъмнено влияние над местното управление. Припомняха се известни факти: как Георги Славов (фирма „Лукском”) преотстъпва осветлението на Сливен на фирма, близка до Лечков, как последният вкарва свои хора (Радостин Русев и съпругата му) в сметосъбирането на Ямбол и т.н.

Но за какво трябва да бъде разследван Лечков? Мнозина смятат, че прокуратурата и съответните институции в Сливен не са си свършили работата в редица случаи. Като например действията на кмета при провеждането на търгове и конкурси, опорочени, с явен корупционен привкус, заради които на Лечков са наложени над 11 наказателни акта. Преди няколко дни посочихме случай с ощетяването на общината с 400 хиляди лева заради ремонта на Дома за деца с умствена изостаналост в Кермен, където още преди провеждането на конкурса е изпратена да работи фирмата на Радостин Русев -Радото. На нереални цени са санирани и ремонтирани училища и детски градини. Близо 2 и половина милиона струваше санирането на едно от сливенските училища, монтирането на кухненски блок в детска градина – над 300 хиляди и т.н. Т. нар. „кметови” фирми печелят милиони, общината е задлъжняла с огромни суми. Но докато общинските съветници от Ямбол проявиха характер и след безкомпромисен натиск принудиха прокуратурата най-сетне да се заеме със Славов, сливенските им колеги клекнаха пред „императора”.

За какво още трябва да бъде разследван Лечков? Според достоверен източник, след новината за Георги Славов, вчера в кулоарите на парламента Лечков също е бил обект на коментари. Според някои от изразените становища, със сливенския кмет трябва да се заеме както комисията „Кушлев”, така и други отговорни институции.

За да стане ясно например как, при рехавите си доходи от полупразния к-с „Империа” Лечков съумя да изгради новото му крило, да вдигне нов хотел за няколко десетки милиона лева и да започне да изгражда нова 6-етажна фамилна сграда. Подир статията във вестник „Капитал”, уличаваща кмета в какви ли не нарушения, снизхождението на Бойко Борисов към футболния човек вече не изглежда нормално.

Очакваме, драги читатели да споделите в нашия форум какво е и вашето становище по въпроса.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев