Община Сливен

Останали без парно секат дърва в блок

22.01.2010 / 09:52

 

През месец декември обитаващите жилищен бл.29 в ж.к.”Даме Груев” не можаха да се споразумеят да бъде пуснато спряното преди няколко години парно и сега студуват.

„Топлофикация” им предложи изгодни условия: да забрави за натрупаните близо 20 хиляди лева дългове и да им пусне отново парно и топла вода при изключително изгодни цени: по 50-60 лева за стая и кухня. От това се възползваха обитателите на бл.26 например, които сега се радват на топлина и уют.

Близо 70-те семейства в 12-етажния 29-ти блок обаче няма единно мнение по редица проблеми и така не се стигна до единодушие. Сега мнозина, особено пенсионерите с ниски пенсии зъзнат и са в трепет заради очакваните нискоминусуви температури. Други пък се отопляват с дърва. Затова е честа гледката да се мъкнат чували с дърва по асансьора, а нерядко блокът кънти от цепенето им. Това е потресаващо, коментират недоволни. В 21-ви век се върнахме отново с двеста – триста години назад.

Простите сметки показват, че с предложеното от „Топлофикация” любителите на традиционното гориво даже ще са на печалба. О времена, о нрави, о свещена простотия!

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев