Община Сливен

Кавръков пише до котленския кмет

Марин Кавръков
22.01.2010 / 09:36

На 21януари 2010 год. областният управител г-н Марин Кавръков изпрати писмо до кмета на община Котел г-н Христо Киров, в което го информира за оперативните цели и задачи за 2010 год. на областна администрация.

В плановете на областна администрация е заложено развитието на туризма като икономически сектор с потенциал за значителен растеж в Област Сливен. Важен акцент в цялостния туристически продукт, който може да предложи област Сливен, е село Жеравна - един от най-значимите и запазени в България архитектурни резервати.

„Отчитайки обстоятелството, че устройственото планиране е базата за комплексно развитие на всяка една територия, намирам за много необходимо и навременно възлагането от Община Котел на нов план за регулация и застрояване на с. Жеравна. Прецизирането на границите на охранителната зона на резервата с режимите на застрояване, както и приобщаването към урбанизираната територия на селището на нови неурегулирани терени е наложително с оглед промените през последните 20 години. Възложената разработка е от голямо значение, с оглед защита на ключови пространствени, културни и природни ценности в дългосрочен план. В същото време Жеравна е жив организъм, който се развива и нейните жители имат право да реализират инвестиционните си намерения. Ето защо планът за регулация и застрояване на с. Жеравна следва да намери пресечните точки на инвеститорския интерес и специалния режим за опазване на резервата.

Областният управител предлага дискусия по темата и обещава да инициира форум по темата с участието на видни специалисти и на медиите.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев