Община Сливен

И сливенска връзка в злоупотребите с власт?

Радостин Русев
21.01.2010 / 11:04

Късно снощи авторитетен източник уведоми „Седмица”, че се очаква днес окръжна прокуратура -Ямбол да повдигне обвинение срещу тамошния кмет Георги Славов. Наши колеги от южния град днес също бяха в очакване да се случи нещо. Мълвата обикаляше града вече доста време. В последния си брой и бургаският вестник „Десант” отвори дума за далавери на Славов под надслов „В Ямбол незаконно събират такса смет”.

Според горепосоченият източник повдигането на обвинение срещу Славов може да доведе и до неговото отстраняване от длъжност.

Колежка от Ямбол уточни, че става дума за извършени проверки и образувани досъдебни производства в някои от случаите за далавери около изграждането на водопровод, депото за отпадъци и за въпросната такса смет. В дъното на недоволството срещу кмета стои група от общински съветници, които за разлика от сливенските твърдо бранят обществения интерес. За истински грабеж са алармирали те и относно такса смет, която възлиза на цели 4 230 000лв., плащана от данъкоплатците в Ямбол. В ГД”Комунални дейности и благоустройство”, събиращо сметта участват общинската фирма „Комунал универс” и сливенската фирма „Еко Бул Агро” ЕООД, водеща се на името на съпругата на общинския съветник Радостин Русев – Йорданка. За всяко включване на общинска фирма в друго дружество се изисква решение на общинския съвет. Славов обаче е действал еднолично и е злоупотребил с поверената му власт. До момента нито е повдигнато обвинение срещу него, нито е прекратен договорът с ГД”Комунални дейности”. В отношенията със сливенската фирма съветниците съзират личен интерес на кмета.

След повдигнатото обвинение срещу Славов някои колеги от Ямбол вече напомниха за една известна поговорка, изречена в перефраза: ‘Думам ти, Славов, сещай се Лечков!”

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев