Община Сливен

Съдийка изгуби дело срещу журналисти

Съдебната палата в Сливен
19.01.2010 / 11:47

Върховният касационен съд отхвърли касационната жалба на съдийката от Сливенския окръжен съд Елена Тахчиева срещу главния редактор на вестник „Седмица” Георги Вл. Попов и журналистката Мариана Жекова. Тахчиева искаше 6 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди, причинени от публикуването на статията „Право ли съди съдия Тахчиева?” в брой 566 на в.”Седмица” от м.г.

В статията се визираше делба на недвижим имот, като претенциите на едно от семействата бяха, че е ощетено. И трите инстанции (делото се гледа в Бургас, тъй като колегите на Тахчиева от Сливен си дадоха отвод), включая ВКС, излязоха със становище, че статията не съдържа клеветнически твърдения и обидни квалификации и отхвърли иска на съдийката.

С решение N 709 от края на октомври м.г. ВКС отхвърли и касационната жалба на Красимир Николов, бивш шеф на РПУ,

по-сетне на съдебната охрана на сливенския съд, срещу гл. редактор на „Седмица” Георги Вл. Попов заради публикувана информация, че последният е шофирал след употреба на алкохол и се блъснал в паркиран товарен автомобил. Искът за 6 хиляди лева за причинени неимуществени вреди, предявен от Николов бе отхвърлен и на трите инстанции.

В годините на прехода срещу Георги Вл. Попов бяха заведени близо петнадесет съдебни дела.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев