Община Сливен

Прасето Фела се мисли за куче, дава лапа и дори се опитва да лае!

---
06.02.2015 / 09:50

Прасе, спасено от кланица, когато е било на три месеца, сега се мисли за куче, разказват собствениците му, цитирани от английското издание "Дейли Мирър".

Фела е спасен от любителите на животните Емили Кийтс и приятеля ѝ Дъстин Грациоти, които се свързали с ферма за месо и постигнали съгласие да купят срещу 70 паунда едно от прасенцата, предназначени да бъдат превърнати в колбаси.

С наближаването на първия рожден ден на Фела следващата седмица, собствениците му казват, че тя се справя отлично като домашен любимец и вече

излиза на разходки на каишка, дава лапа, изпълнява командата "Седни" и дори се опитва да лае.

 

"Ние сме силно влюбени във Фела, той е толкова привързан и благороден", казва 25-годишната Емили.

"Никога няма да забравя деня, в който го спасихме от фермата, беше доста плашещо. Всички прасенца пищяха. Сякаш викаха за помощ и ние двамата знаехме, че трябва да вземем Фела с нас.

Собственикът ни каза, че ще го превърне в колбаси, от което на нас ни прилоша, направо бяхме отвратени", разказва госпожица Кийтс.

Емили е категорична, че иска да покаже на хората, че прасетата не са само за ядене.

"Той спи заедно с териерите ни и поведението му е като тяхното. На Фела му е разрешено да ходи навсякъде в къщата, освен в нашата спалня. Той е обучен къде се ходи до тоалетна и изобщо не цапа", споделя Емили.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев