Община Сливен

Президентът на УЕФА Мишел Платини ще въвежда "бял" картон във футбола

---------------------------------------
29.12.2014 / 08:49

Президентът на УЕФА Мишел Платини подкрепя идеята за въвеждане на бял картон във футбола. Според нея наказанието ще вади даден състезател от игра за 5-10 минути.

Французинът смята, че футболът може да спечели, ако приложи някои от правилата от другите спортове.

"Белият картон е нова идея и е свързана с поведението на футболистите. Симулациите, оспорването на съдийските решения не се харесват на голяма част от публиката. Жълтият картон ще си остане, но би било интересно да има още един цвят картон. Белият картон ще вади футболист от игра за 5 или 10 минути", каза Платини.

Бившият съдия и настоящ член на съдийската комисия на УЕФА Пиерлуиджи Колина заяви, че европейският футболен съюз може да смекчи наказанието за нарушение срещу откъсващ се футболист.

В момента при подобно провинение срещу противников играч в наказателното поле се дава дузпа, червен картон и следва наказание от поне един мач. Според някои специалисти тройната санкция за едно нарушение е прекалено тежка.

"Да, УЕФА ще разгледа този въпрос на първото заседание на съдийската комисия с хора от изпълкома. Това, които ние смятаме, е картонът да бъде жълт, освен в случаите на много брутален фаул. Ако картонът е жълт и имаме дузпа, е възможно извършителят да няма натрупани картони и в следващия си мач да играе", обясни Колина, печелил шест пъти наградата за най-добър съдия на годината на ФИФА. "Дневник"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев