Община Сливен

Водосвет за победа в Асеновград: Свещеници осветиха боксови ръкавици и каска на Кубрат Пулев

...
13.11.2014 / 20:01

Петима асеновградски свещеници отслужиха в четвъртък в местния храм "Свети Николай Чудотворец" водосвет-молебен за победа на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко тази събота на ринга в Хамбург и измолиха небесна благословия за нашия боксьор.

Службата бе водена от архиерейския наместник свещеноиконом Йордан Георгиев, а литургията в църквата "Свети Николай Чудотворец" бе уважена от военна рота, девойките от баскетболен клуб "Асеновец", известният треньор по вдигане на тежести Лъчезар Кишкилов и десетки жители на Асеновград. От Пловдив пристигна бившият боксьор на "Ботев" Ангел Биков, който предостави ръкавици, каска, бандаж и други атрибути от периода, когато Кубрат Пулев се подвизаваше на аматьорския ринг. Те бяха ритуално наредени на маса пред Чудотворната Богородична икона и осветени по време на молебена. Идеята за него е на поп Йордан Георгиев и приятеля му Ангел Биков.

Храмът "Св. Николай Чудотворец", който е един от 73-те в Асеновград, бил специално избран, заради факта, че именно тук се намира иконата на Света Богородица Старопослушница - тя се слави с бързото изпълнение на молитвите. "Нека Всевишният помага на нашия брат Курбат да има сили да отстоява ударите, да им отвръща и да победи", помолиха се петимата свещеници.

Те призоваха всеки българин на 15 ноември вечерта да не си ляга в топлата постеля без да е изрекъл молитва към бога за победата на нашия сънародник в Хамбург. В проповедта украинският боксьор Владимир Кличко пък бе дамгосан, а заради надмеността си оприличен на присмехулника Голиат от Стария завет, когото Давид убил с най-просто оръжие - камъче и прашка.

Отец Йордан Георгиев обясни, че Кубрат Пулев ще бъде уведомен, че е имало молебен за него в средище на вярата и спорта като Асеновград. Свещеникът уточни, че църквата има молитви за всеки повод, включително и за спортни победи. "Кубрат е вярващ човек и винаги се прекръства на ринга. Той е голям спортист, но също има нужда от божията помощ. Чудесата стават, когато има силна вяра. 15 ноември 2014 г. ще бъде паметен ден за цяла България", предрече отец Йордан. Той с нетърпение очаква завръщането на Кобрата в България, за да го покани да открие лично първата боксова школа в Асеновград. "Дано този молебен помогне на Кубрат да победи Кличко", каза ексбоксьорът Ангел Биков.

Труд
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев