Община Сливен

Заключително обръщение на Димитър Сяров, водач на листата на РБ - Сливен

--------
01.10.2014 / 21:20

Уважаеми съграждани,

За втори път в рамките на година и половина на 5 октомври ще правим предсрочни избори за нов парламент.

Това се налага, защото последните две правителства подадоха оставка – едната прибързана, другата – закъсняла. Правителството на ГЕРБ се оттегли в условията на масови граждански протести, започнали по повод на високата цена на електроенергията. Правителството на БСП, ДПС и Атака си отиде предсрочно не защото така реши ДПС, а защото то катастрофира още в самото начало. Но дълго време трите партии БСП, ДПС и Атака, упорстваха, вкопчени във властта, за да се възползват и за да се разпоредят с национални ресурси. Това беше главното – да се направят необратими действията по „Южен поток”, да се овладеят силовите и други държавни ведомства с партийни назначения, а не за да изпълняват социалните си обещания. С няколко решения успяха да изкопаят още по-голяма финасова „дупка” в НЕК.

Като граждани, а не като партийни формации, част от активните членове на партии от РБ в нашия град цяло лято миналата година, почти всеки ден, излизахме на протест с искането, правителството и парламентът час по-скоро да си ходят. Макар и неголяма група съмишленици, ние допълвахме картината на протеста в София и други големи градове, защото поддръжниците на правителството искаха да го представят като протест на „жълтите павета”. Протест имаше и в Сливен. И в Сливен имаше железни огради и затворени улици при инцидентното посещение на премиера Орешарски. Ние, участниците в протеста, знаехме, че с нас са и много хора от нашия град, които макар по една или друга причина да не излизат със знамена и плакати.

Обръщаме се към тях, защото сме убедени, че тогава и сега всички искаме ново управление, с ясна конфигурация и ясни отговорности.

Искаме промяна. Ето и хората, които искаме доверието ви, включени в листата на Реформаторския блок в Сливен:

 

1. Димитър Сяров, адвокат, член на националното ръководство на ДСБ и общински съветник в Сливен

 

2. Кирчо Димитров, бизнесмен, бивш депутат от СК, сега безпартиен

 

3. Нина Борова – лекар, областен председател на ДБГ

 

4. Ашкън Веиз – здравен мениджър, областен координатор на НПСД

 

5. Георги Мавродиев – адвокат, областен председател на ДСБ

 

6.Катерина Ангелова - студентка

 

7. Мартин Денизи Олегов Андреев- от Християндемократическа партия на България

 

8. Златица Митева Кунева - Танева – икономист, специалист по здравен мениджмънт

 

9. Ралица Колева – системен администратор, общински председател на НПСД

 

10. Николай Николов – икономист

 

11.Севди Алиева – икономист

 

Стела Атанасова – медицинска сестра

 

Това сме холата, които искаме вашето доверие за желаната от всички ни промяна. За листата като цяло, както и за всеки по отделно може да използвате и правото си на преференция.

Такива са нагласите. Такава е ситуацията, че тази промяна е заложена в доброто представяне на Реформаторския блок на 5 октомври.

 

Какво трябва да направим в Сливен?

Тук имаме възможността да обединим в ЕДНО референцията и преференцията – да подкрепем листата, такава каквато е съставена. Тук в Сливен имаме шанса да дадем двойно доверие – доверие на политическия връх на РБ, от което не той има нужда, а преди всичко това е важно за нашите съмишленици, за да се убедят, че не сме само пет партии и две още, които се присъединиха към тях. А политическа сила, която има компетентността, решителността и политическата воля да промени страната.

С това не искаме да кажем, че не приемаме преференцията като легитимен способ да си кажете предпочитанията. Напротив. Това обаче не е и някаква форма на партийно преброяване.

Но да бъде реалисти. При пълна мобилизация и добро представяне РБ в Сливен и региона може да има един народен представител. Вие ще решите кой да бъде той. Всеки от тях има своите доказани професионални качества и човешко достойнство.

В качеството си на водач на листата, като ви призовавам да ме подкрепите, си позволявам да кажа следното:

Аз съм сред учредителите на ДСБ в Сливен, но от самото начало съм работил за своята партия, единствената в която съм членувал, и през цялото време съм правил всичко възможно за обядиняване на разпокъсаните сили на дясното в нашия град. Нямал съм никакво колебания в това отношение. Работил за тази кауза, дори когато не съм бил кандидат или съм заемал неизбираемо място.

И това е известно на мнозина в нашия град и в областта.

За първи мандат съм общински съветник. Като кандидат за кмет на ДСБ и СДС през . получих близо 6 процента от гласовете на нашите съграждани. Тези над три хиляди гласа ми бяха дадени, заради ясно изразената ми позиция срещу спорните практики с обществените поръчки, срещу заменките, продажбите и управлението на общинската собственост в ущърб на обществения интерес. Мога да гарантирам, че нито веднъж моят глас на общински съветник не отиде за подобни решения. Не съм го използвал като разменна монета за някаква лична изгода. Дори напротив, понасял съм удари, заради несъгласието си. А много често един глас е решаващ за едно или друго решение.

Затова сега с открито лице мога да се обърна към тези мои избиратели и да кажа, че не съм продал доверието им и да поискам да ме подкрепят на 5 октомври като гласуват, отбелязвайки само с номер 7 в бюлетината, или ако пожелаят да ползват и преференция - с номер 7 и цифра 1.

В заключение, образно казано, на 5 октомври страната ни ще бъде една голяма политическа сцена. Всички на избори сме призвани да бъдем изпълнители. Ще има хора, които отново, за съжаление, ще предпочетат да бъдат само зрители.

Призоваваме ви, ние да бъдем сред изпълнителите и да влезем в главната си роля, която има всеки гражданин – да гласува и избира и да бъде избиран.

Изберете листата на Реформаторския блок в 21 Сливенски избирателен район.

Успех на 5 октомври! С мисълта за това какво ще се случи в страната след тази дата!

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев