Община Сливен

Десислава Танева: ГЕРБ предлага трикратно увеличаване на броя на домакинствата за енергийно подпомагане

-----------------
30.09.2014 / 19:08

ГЕРБ предвижда разширяване на обхвата на домакинствата, които имат право да получават помощи за отопление, заяви водачът на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева на среща с жители на село Тополчане. Промяната на механизма за подпомагане на енергийно бедните домакинства се изразява в увеличаване на сумата за подпомагане до 300 милиона годишно и увеличаване броя на домакинствата близо 3 пъти.

ГЕРБ предвижда обединяване на НАП и Агенция “Митници” заради проблемите със събираемостта на приходите в бюджета, каза Танева. Първата и основна задача на партията, ако получи управленски мандат, е да върне доверието на европейските институции към България и да се възстановят плащанията по оперативните програми “Регионално развитие” и “Околна среда”.

В своята управленска програма ГЕРБ предлага увеличаване интензитета на помощите до трето дете включително и намаляване на интензитета на помощите за след четвърто дете в семейството. ГЕРБ залага на тридетния модел.

В програмата на ГЕРБ е планирана и сериозна реформа във висшето образование, за което се предвижда акредитиране на учебните заведения от международни агенции. Полученият рейтинг и оценки ще се обвържат с държавната субсидия за ВУЗ-овете. “Целта е да получим адекватно образование, отговарящо на потребностите на бизнеса”, каза Танева.

На срещата в село Тополчане присъстваха и кандидатите от листата на ГЕРБ-Сливен доц. Петьо Келеведжиев и Милена Чолакова.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев