Община Сливен

АБВ е излъчила най-много представители от гражданската квота на челни места в листите

ьяьяья
30.09.2014 / 19:03

Коалиция АБВ е политическата формация, която е излъчила най-много представители от гражданската квота на челни места в листите си, съобщават от партията.

Демократичните принципи, заложени при основаването на партия АБВ, са застъпени широко и в коалиционната формула, с която партията се явява на предстоящите избори.

Прекият резултат от това е фактът, че Коалиция АБВ номинира най-много представители от гражданската квота в своите листи, включително и на голяма част от челните места.

Примери за това са: Константин Проданов – водач на листата на АБВ за 24 МИР –София – финансов експерт, мениджър в международна компания в България; ген. Михо Михов – водач на листата на АБВ за 2 МИР – Бургас и 31 МИР – Ямбол – летец, бивш началник на Генералния щаб на БА и посланик в Македония; проф. Иван Станков - водач на листата в 27 МИР - Стара Загора и 8 МИР – Добрич – ректор на Тракийския университет в Стара Загора; доц. Христо Михайлов - втори в листата за 8 МИР – Добрич – председател на УС и преподавател в Лесотехническия университет – София; доц. Стайко Спиридонов - водач на листата за 13 МИР – Пазарджик – преподавател в Медицинския университет в София.

Сред представителите на гражданската квота са също Иван Аспарухов - водач на листата за 6 МИР – Враца – кмет на Мездра; Володя Кенарев - водач на листата за 19 МИР-Русе - художник; Румен Панайотов – трети в листата на 30 МИР – Шумен – кмет на Нови Пазар; Ангел Папазов- втори в листата на 17 МИР - Пловдив област – кмет на Първомай; Кирил Цочев – водач на листата за 11 МИР Ловеч – бивш вицепремиер и министър на търговията.

Още в процеса на създаването си Алтернатива за българско възраждане ясно заяви намерението си да даде шанс на гражданското общество за реално участие в политиката. В устава на партията е предвидено изграждане на независими Граждански съвети към всички нива на партийните структуриТе могат да предлагат конкретни политики, които АБВ да приеме и отстоява, а също така да осъществяват мониторинг върху дейността на партията - нещо, което никоя друга политическа сила в България до момента не е позволила, пишат от формацията.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев