Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Асен Гагаузов едва ли ще даде оставка, смятат активисти на сливенската БСП

Георги Вл. ПОПОВ
30.09.2014 / 09:34

Асен Гагаузов едва ли ще се оттегли от поста председател на областния съвет на БСП след скандала "Сливен гейт" № 2, смятат нейни активисти. Впрочем, повечето от тях отказват коментар по темата, други го правят съвсем боязливо.

Защото страхът от Гагаузов е по-силен от справедливата им вътрешна потребност за ясен отговор защо техният председател е паднал дотам да участва в непристойни интриги, схеми и пр. Утвърждава се мнението, че "Сливен гейт" № 2 е още по-скандален и още по-унизителен за местната БСП отколкото "Сливен гейт" № 1. Особено силен отзвук имат лансираните от Гагаузов и Кънчев огромни суми за "укротяването" на опонента Мартин Славов и др., както и излизащото от всякакви норми обидно отношение към по - възрастните съпартийци с онези 20 лева за тях, но "да се махат"…

Гагаузов не е бил видян в залата на БСП по време на гостуването на Михаил Миков, но се появил за няколко минути по време на посещението на лидера на сливенския пазар, което се тълкува като явен израз на неудобство и притеснение от избухналия скандал.

Все пак един от ръководството на местната общинска организация, пожелал анонимност, проговори: "Не вярвам Асен Гагаузов да подаде оставка. Той много разчита на този пост и заради бизнес интересите си, известни на цял Сливен".

Публикуваният преди време "Сливен гейт" № 1 предизвика огромен трус в общинската организация на БСП. Последва незабавно общинска конференция и лидерът й Мартин Славов бе отстранен. Сега няма подобно нещо, заради предстоящия вот, защото воглаве на червените са хора, свързани с ДС и защото, все пак, става дума за Гагаузов.

"Никога не сме били по - зле и на тези избори може да се провалим" -заяви убедено гореспоменатият източник.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев