Община Сливен

Бареков се кани да блокира границата с Турция от 1 до 6 октомври, иска разрешение от главния прокурор

---------------------
27.09.2014 / 07:45

"България без цензура" ще блокира трите КПП-та на турската граница в 8 часа сутринта на 1 октомври, каза лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков. Блокадата ще продължи до 6 октомври. В началото тя ще е твърда, няма да се пропускат никакви превозни средства от Турция за България, а след преговори с властите режимът ще стане по-мек.

Писма с уведомяване на намеренията за блокада са изпратени днес от "България без цензура" до главния прокурор, служебния министър на вътрешните работи и служебния премиер.

Николай Бареков каза, че целта на блокадата е да пресече две изборни измами на ДПС. "Едната е свързана с изборния туризъм с автобуси, платени от ДПС и пълни с хора, които идват тук да гласуват, без изобщо да са наясно с политическата ситуация у нас, нито пък се интересуват особено. По този начин влизат от 10 000 до 20 000 гласа. Това е сделката с Ердоган. Става дума за изселници с двойно гражданство, чиито гласове Местан обеща на Ердоган за президентските избори, а той сега ще върне жеста. Това е малката измама. Другата е много по-сериозна и е сходна с измамата в Костинброд. Много повече хора влизат с леки коли и ДПС не им плаща горивото, просто вписва данните им в изборните секции в Кърджали, Разград и Търговище, а тези хора или са гласували вече в Турция, или и представа си нямат, че се водят гласували у нас", обясни Бареков.

Блокадата ще бъде изградена с хора и съоръжения. ББЦ ще издигне свое КПП, на което ще записва имената и данните на хора, които очевидно влизат у нас не за туризъм или празник, а за да участват в изборната измама. После имената на тези хора ще бъдат предоставени на медиите.

Лидерът на ББЦ призова властите да не прибягват към физическо насилие, макар че "само по този начин ще могат да ни отстранят". Той се позова на имунитета на кандидатите за депутати и на собствения си европейски имунитет. Няколко пъти в изявлението си подчерта, че не иска да пречи на икономическите връзки между двете държави, нито на хората, които се препитават чрез търговия на стоки от Турция.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев