Община Сливен

Лютви Местан в Сливен: Изолирането на ДПС от демократичния процес в страната е опасно!

--------------
26.09.2014 / 16:05

ДПС не може да бъде изолирана от демократическия процес в страната, а изолирането на ДПС е опасно. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан при посещението си днес в Сливен.

„В Сливен въвеждам едно много ясно уточнение. Тезата, че изолирането на ДПС е опасно не означава, че Движението за права и свободи трябва да бъде непременно и вечно на власт, макар, че целта на всяка партия е да се пребори за участие във властта. Казвам, че ДПС не може да бъде изолирана не от властта, а от демократическият процес в страната. Опасно е изолирането на ДПС от политическия процес, който е много по – широко понятие от категориите власт – опозиция. Ние сме доказали, че можем да бъдем активен участник в политическия процес за вземане на важни стратегически решения. Нашата сила извира от над 500 000 избиратели, които очаквам да подкрепят ДПС на 5 октомври”, заяви Лютви Местан.

„ДПС и моделът, който ние носим в и със себе си трябва да се осмисли като стратегически ресурс и предимство на България. Опитите ДПС да бъде изолирана са опасни, освен, че представят дефинитивно отрицание на мултикултурната демокрация”, обясни Местан.

„Кой какво място ще има в политиката, дали ще участва или не това го решава суверенът. Не, ние няма да участваме в управлението, защото на политическите лидери на другите партии им се струва, че трябва да си починем от властта. Ако те се обединят могат да ни изолират от властта, но не могат да ни изолират от демократическия процес”, каза още Лютви Местан.

 

Лидерът на ДПС коментира пред медиите уволнението на директора на ПП „Сините камъни“, г-жа Фатме Мустафова. Във връзка с този акт на служебното правителство г-н Местан каза следното: „Абсолютно противоестествено е г-жа Мустафова да е бивш директор на природния парк в Сливен. Единствената вина на тази високо образована дама е, че е уличена към принадлежност към ДПС и втората причина е, че се казва Фатме. Служебният кабинет се отклони от постигнатото споразумение при президента, за плавен преход към политическа стабилност и предприе курс на тотални политически чистки. Това е реваншизъм насочен главно към ДПС.“

Във връзка с тези действия от страна на служебното правителство г-н Местан предупреди, че без никакво съмнение отговорът ще дойде от избирателите на 5 октомври.

На пресконференцията беше засегната и темата за купуването на гласове. „Най-засегнати от купуването на гласове са системните партии като ДПС. Партии, които стъпват на здрава социална основа. Партии, които имат реална политика, с която да мотивират избирателите си. Купуването на гласове е патент на партии, които нямат други аргументи, за да искат подкрепата на избирателите. И най-вероятно при следваща промяна на изборния кодекс можем да предложим една промяна, като противодействие на явлението купуване на гласове. Предложението ми е да предложим на всеки избирател, комуто се предлага подкуп срещу гласа му, ако предаде тази информация да получи поощрение в размер на предложения подкуп.“ - коментира г-н Местан.

Лютви Местан обърна внимание и на предизборната кампания, която е на финалната си права. „Независимо от факта, че ДПС е обект на преднамерено, агресивно отношение, ние и през следващите дни ще запазим толерантния език на кампанията.“

Г-н Местан също така подчерта, че след като е видял пълните площади в Ямбол е много възможно да имат мандат и там. И Ямбол да последва добрият пример на Сливен. Поиска и да успокои политическите си опоненти с думите: „Подкрепата за ДПС ще расте, не само сред ромите, именно защото ДПС е единствената политическа сила, която поставя във фокуса на своите цели грижата, протекцията за малкото населено място, за малцинствения квартал, за малкия земеделски производител, за уязвимия човек. Такава политика не може да не срещне уважение.“

На въпроса колко мандата очакват в Сливен, г-н Местан отговори: „Нямам съмнения, че тук ДПС ще съхрани и разшири позициите си. По традиция тук си реализираме един мандат. Aкo са два мандата, това ще е най-добрата новина за Сливен. Защото това са отговорни и достойни политици, които заслужават доверие. Имам предвид г-н Янко Янков и Г-н Мустафа Мустафов“.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев