Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Скандален аудиозапис "Сливен гейт" № 2 !... Вижте как Асен Гагаузов и Галин Кънчев договарят пари, схеми, капани другимо и пр.

-----------
26.09.2014 / 10:37

През 2012 г. "Седмица" публикува скандален аудиозапис, отекнал в политическото пространство като "Сливен гейт". В него лидерът на БСП в Сливен Мартин Славов и бизнесменът Галин Кънчев го бяха ударили на пазарлък относно кметския пост и какво ли още не.

Скандалът взе главата на Славов, а на "Позитано" охладняха към Гагаузов, чието име също бе в записа.

Но "Сливен гейт" е нищо пред това, което ще чуете от този запис, дами господа! Пишещият тези редове бе в потрес и прекара една безсънна нощ в апокалиптични размисли за политическото ни битие. Докато записът се въртеше, се прекръстих няколко пъти без да съм вярващ...

Дискът с настоящия разговор бе получен в няколко пощенски кутии, единият адресиран до мен. Убеден съм, че този акт на неизвестния подател, а може би и на самия Кънчев, е реакция срещу решението на Комисията по символика да предложи Асен Гагаузов за почетен гражданин на Сливен. Записът е дело на Галин Кънчев, според негово признание в скандално писмо, което ще публикуваме в по-следващо време.

Съдържанието на диска е актуално и сега, защото подобен род схеми, изборни пазарлъци, далавери и пр. не са секнали и няма да секнат нито на предстоящия вот, нито на общинските избори догодина, особено откъм БСП.

Драги читатели, ще трябва да се запасите с търпение от десетина минути с първите откровения на пребиваващия в странство Галин Кънчев. Ще се забавлявате с безпощадните оценки и на двамата за кандидат- кмета Кольо Милев, ще научите за признанието на генерала за едни 300 000 в Сотиря, които "не му излизали", та са го погнали, но се отървал… Малко след това започва, реденето на предизборния пъзел. В него се изброяват кандидати, като Гагаузов уверява Галин, че ако Иван Славов бъде избран, за него ще е по-добре. И забележете: стане ли Иван Славов кмет, до 6 месеца Мартин няма да е лидер! -казва депутатът. -Той ще бъде махнат с шут!

Но това дотук е нищо пред откровения цинизъм на Гагаузов, който предлага да бъдат дадени 300-400 хиляди на Мартин Славов, за да се види как ще реагира и дали ще се оттегли! В по- късен етап на разговора депутатът свежда сумата до "200 бона"!

След това започват пазарлъците: Галин Кънчев настоява да стане лидер на БСП-Сливен, Гагаузов му предлага да е омбудсман. Но първият не е съгласен: искам да изправя партията на крака, да въртя бизнес, наясно съм със схемите, с офшорните сметки, каналите и пр. из цял свят. Гагаузов го връща на болната нему тема: "Няма да му даваш /на Мартин Славов –б.р./ пари авансово... И стотинка няма да получи той!

Следват потресаващи откровения на Асен Гагаузов. Взел на мушка отново Мартин Славов, той се гаври с него по следния начин: ако влезе в парламента -какво? Ще взема 2 хиляди заплата. Според депутата 7-8 от управляващите и 2-3 от опозицията въртят големите "работи". Следва знамена¬телното му заключение: Другите лаят мъглата!

Отвреме навреме звучат и псувни по адрес на този или онзи, а що се отнася до изборите преди, Кънчев откровеничи: Инвестирал съм милиони в "Надежда”... И пак следва "колоритно" заключение отстрана на Гагаузов: "Вълна има ли, никой не те еб…ва!"

Но още по- скандално е изреченото от Гагаузов по адрес на червените дядовци и бабички, стотици от които помагат на БСП в Сливен в изборния процес. Чуйте го:

"По-добре ще платя на пенсионерите по 20 лева, но да се махат!"

Галин Кънчев допълва: "Трябват ни яки момчета, да бият!"

Разговорът завършва с предложение на Гагаузов как да бъде "дистанциран" от вота Марин Кавръков, та да не помага на Лечков.

-50 /хиляди -б. р./ ще му дадем преди, 50 след изборите! – заявява Кънчев.

Защо сметките и на двамата договарящи се не излязоха точни, защо кмет не стана Иван Славов, нито Кънчев, а Кольо Милев, е ясно: намесиха се други мощни фактори и обстоятелства...

Раздел 5 от Етичния кодекс на българските медии, който съм подписал гласи : "Нарушаването на условията на този Кодекс може да бъде оправдано, само ако се окаже недвусмислено, че е било в обществен интерес".

Убеден съм, че както в случая със "Сливен гейт” № 1, така и в настоящия, публикуването на аудиозаписа е оправдано както от професионален, така и от морален аспект.

"Седмица" научи, че има и други аудиозаписи и дори видео от есента

на 2011 г. Мъкви се, че техен автор е Галин Кънчев, амбициран да стигне "върха" - било като кмет, било като лидер на БСП. "Аргументите" му срещу този и онзи обаче се провалиха и той изчезна вдън земя…

Наред с всичко дотук, явно крайно разочарован от Гагаузов, неизвестно точно кога Галин Кънчев е написал „Отворено писмо до членовете и симпатизантите на БСП-Сливен”. Доколко то е изцяло автентично, можем само да гадаем. В него той е подложил на унищожителна критика Асен Гагаузов и мръсните игри в сливенската БСП. В писмото Кънчев признава, че по време на разговорите си с Гагаузов, Славов и пр., е правил записи. Източници, най-вече от столетницата твърдят, че те били много.

Предлаганият от нас „Сливен гейт” №2 може да ви отврати дотам, че да прибягате до тоалетната, драги читатели! Моля ви за извинение!

 

 

 

 

Прикачени файлове към новината

Запис [24.6MB]
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев