Община Сливен

Георги Балабанов: „България без цензура“ има план за съживяването на селата... Какво каза лидерът в с. Ковачите

----------------------------------------
26.09.2014 / 08:44

„Българското село има бъдеще, защото единствено „България без цензура“ в програмата си предвижда развитие на селските райони и задържане на младите хора тук,“ обяви пред хората в село Самуилово кандатът за народен представител и водач на листата на ББЦ Георги Балабанов.

Село Самуилово бе поредното село от общината, което кандидатите за народни представители на „България без цензура“ посетиха. „ Развитието на селското стопанство и стимулирането на младите хора да развиват собствен бизнес в села е сред приоритетите на България без цензура. Ние предвиждаме създаване на фонд „Чиста земя“ за оземляване на младите българи и безлихвени кредити за земеделците," каза още Балабанов.

По-късно Балабанов и кандидатите за народни представители от листата на партията се срещнаха и с хората на гр. Кермен. „Всички правителства имат грях към хората от малките населени места като Кермен. Те допуснаха да затворят и малко работещи предприятия и напрактика да ги обезлюдят,“ каза водачът на листата на ББЦ. Балабанов се ангажира пред хората в гр. Кермен да бъде отворен подход към автомагистрала „Тракия“ в района.

„ Парите минават покрай вас, а вие не може да ги вземете. Виждате ги, чувате ги, минават през вашата земя, а някой друг се облагодетелства, заради нехайството на един сливенски депутат и впоследствие министър. Ето за това е важно внимателно да избирате, тези които ще изпратите в парламента след седмица. Аз лично се ангажирам пред вас подхода да бъде отворен и Кермен да стане транспортния възел на Сливенска област,“ каза Балабанов. От своя страна кандидат-депутатът д-р Иван Данчев коментира, че ще работи за възстановяне на здравните кабинети в малките населени места и селата.

„Недопустимо е хората да бъдат оставяни без здравни грижи. Тези действия на политическите ни опоненти управлявали страната до сега мога да ги оприлича единствено с геноцид над собствения си народ.“Д-р Данчев коментира, че за да получат хората истинско здравеопазване „България без цензура“ ще настоява в 43-тото народно събрание за промяна на закона за здравно осигуряване, в часта му за здравните осигуровки. „Днес някой безконтролно управлява нашите здравни осигуровки. ББЦ ще настоява всеки да има своя собствена здравна партида и да може да я управлява както реши,“каза още д-р Данчев.

На двете населени места с. Самуилово и гр. Кермен КП „България без цензура“ подариха концертни програми с народни песни и танци.

 

Георги Балабанов в село Ковачите: Ще работя „Долината на прасковите“ да стане търговската марка на Сливенския край

 

Долината на прасковите ще бъде търговската марка на всички земеделски продукти от Сливенска област. До сега никой не се е ангажирал с конкретна маркетингова стратегия към сливенските земеделски производители, но ви гарантирам, че аз и моят екип можем да направим така, че сливенската земеделска продукция да стане запазена марка за качествена българска стока.“ Това обяви водачът на листата на КП „България без цензура“ Сливен Георги Балабанов на предизборната среща в село Ковачите. „В плановете за развитие на българската икономика на първо място ББЦ поставя развитието на съвременно земеделие. Поставяме земеделието като първи приоритет, защото България благодарение на своите земеделци е спасявана от две национални катастрофи. Днес сме във трета и отново идва вашият ред да спасявате България. Първата крачка може да я направите, избирайки номер 13 в бюлетината,“ каза Балабанов.

„Развитието на съвременно земеделие става не само с машини, но и с хора. Но, тези хора трябва да са образовани. За това ще настояваме в следащия парламент да се случат редица промени в Закона за образованието. Защото днес системата бълва полуграмотни хора, а за да правим силна икономика ще ни трябват образовани хора. Ще започнем с възстановяването на селките училища, там където е възможно“ обяви д-р Иван Данчев, кандидат за народен представител в листата на ББЦ. Д-р Данчев разясни пред хората и в Ковачите и в Злати войовода социалната и пенсионна реформа, която предлага партията в програмата си за управление. „Българския пенсионер заслужава по-добър живот. За това ще търсим възможности за увеличение на минималната пенсия. Ние ще отстояваме до край обещанието си за деца и пенсионери лекарствата да бъдат безплатни,“ каза още д-р Данчев.

Предизборните срещи и в двете села завършиха с концерти на самодейния танцов състав на село Гавраилово. Тази вечер от 18.30 часа кандидатите за народни представители ще се срещнат с жителите на село Гавраилово, а от 19.30 с жителите на село Селиминово. И двете срещи са предвидени да бъдат на открито на площадите, но ако времето не позволява, те ще се проведат в читалищата на населените места.

 

 

Пресцентър

ПП "България без цензура"

 

 

Още снимки от новината

----------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев