Община Сливен

Тони Димитрова и Орлин Горанов гостуват на Сливен за празника на града

----
25.09.2014 / 19:35

Тони Димитрова, Орлин Горанов и оркестър „Карандила“ ще излязат на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър” на 25 октомври, в навечерието на празника на Сливен Димитровден.

Програмата за честванията беше одобрена днес от Общинския съвет. Събитията се организират от общинската администрация, културните институти и спортни клубове в града и ще продължат от 18 до 26 октомври.

По традиция на тържествена сесия на Общинския съвет ще бъдат връчени почетните звания и награди на Общинския съвет. Награждаването ще се състои на 24 октомври от 10 часа в зала „Май“.

Кулминацията на празничните прояви са предвидени за 25 и 26 октомври. На 25 октомври от 18 часа в големия салон на Драматичния театър „Стефан Киров” ще се състои церемония и концерт-спектакъл за връчване наградите на община Сливен. На 26 октомври в 8.30 ч. в катедралния храм „Свети Димитър” сливенските свещеници ще отслужат празнична Света литургия.

На Димитровден в 10.30 ч. на пл. „Хаджи Димитър” ще бъде издигнато националното знаме, знамето на Сливен и Европейската общност, ще бъде отслужен Благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен и ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

В тазгодишната програма са включени множество събития - изложба за текстилното производство по повод 180 години българска индустрия, изложба на сливенски художници, детски празник, младежки фестивал, концерт на Симфоничен оркестър – Сливен, „Фолклорна палитра” с участието на клубове „Хоро”, детски танцови състави, читалищни колективи, зумба и латино танци, премиери на книги, театрални постановки, изложба и награждаване на участниците в Националния конкурс „Аз и моят град – комикси, създадени от деца”.

Празникът е изпъстрен със спортни прояви - Международен турнир по борба „Стоте войводи”, футболен турнир за ученици „Димитровден”, турнир по джудо за деца, национален турнир по бридж, турнир по лека атлетика, състезания по спортни танци

На 25 октомври /събота/ зала „Васил Левски” ще се състои държавно първенство за Купа „България” и Открит турнир по спортни танци. Колоездачна обиколка ще премине през обекти, изградени и реновирани със средства от европейските фондове в рамките на инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО” по проект „Областен информационен център”.

Подробна програма ще намерите в сайта на община Сливен – www.sliven.bg

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев