Община Сливен

Д-р Иван Данчев, ББЦ - Сливен: Образованието ще върне ромите в обществото

Д-р Иван Данчев
24.09.2014 / 16:12

„....Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.....“ Текст от Конституцията на Република България. От текста е видно е, че държавата гарантира равни права на всички и няма по-равни и най-равни. За всички е еднакво. Така изглежда само на книга. Напрактика обаче ситуацията е съвсем друга. Злоупотребявайки с неравностойното си социално положение причинено основно от неграмотност, ромите станаха галениците на държавата, чужди и наши НПО организации. Станаха хората, които без един трудов ден стаж в живота си получиха всички благини на обществото - безвъзмездна здравна и социална помощ. Това не го направиха те сами, а го направи политическата ни класа в продължение на 25 години. Използвайки ги като машина за правене на избори, те се възползваха от тях, обещаваха им, опрощаваха им тока, водата, захранваха ги с предизборно кебапче и бира. После пак, и пак и пак... Това бе начина да подържат една неграмотна армия от гладни хора, която да им подарява власт. Те я подържат и днес. Тя е бойна готовност срещу 50 лв., пакет брашно, цигари и лява обувка пред урната и дясна на следващия ден да им осигурят още четири години безметежно съществуване във властта.

КП „България без цензура“ категорично има намерението да спре срамната търговия на ромски гласове. Край на този политически цинизъм ще сложим, като въведем избирателен ценз за упражняване право на глас. Няма да допуснем повече неграмотни хора да определят бъдещето на България. Няма да допуснем и деца да раждат деца, само защото такива били традициите или някой иска да се възползва от социалната система на страната, да лентяйства и да чака банкомата да му пусне пари за алкохол и забавления. За да, спрем това ненормално явление ще наложим минимален образователен ценз за получаване на майчинство – завършено основно образование. Управленската програма на „България без цензура“ предвижда налагане на позитивен образователен ценз при получаване на детските надбавки. Колкото една жена е по-образована, толкова по-големи детски надбавки ще получава. Така ще избегнем сегашната ситуация, в която образованите и трудещи се майки не получават детски надбавки, а жените без никакво образование получават несъразмерно големи социални помощи. Тази несправедливост към желаещите да учат, работят и отглеждат децата си ще бъде прекратена. В програмата си предвиждаме още и допълнителни надбавки за майките с висше образование.

За да възстановим трудовите навици у подрастващите без основно образование „България без цензура“ ще въведе трудова и образователна повинност под формата на военна служба в рамките на шест месеца. Там младите мъже ще бъдат обучени в занаяти, с които ще могат да си изкарват хляба за вбъдеще, а освен това ще бъдат приучени към ред, дисциплина и дълг към отечеството. Нищо страшно, нали?

Аз живея в „Даме Груев“ всеки ден се срещам с тези хора. Имам и приятели между тях. Не винаги черното е черно, а бялото бяло. Има хора и хора. Радвам се, като гледам, че все повече деца от махалата ходят на училище. Вярвам, че ситуацията при тях се променя. Ще я променят точно тези, които днес ходят на училище, защото те искат да бъдат част от това общество. И ще бъдат, защото те сами го пожелаха и извоюваха. Това е правилния път.

 

 

 

 

Пресцентър „България без цензура“
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев