Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Пак ще „назначават” почетни граждани. Асен Гагаузов и бизнесмена Росен Афузов – дали, защо и с какви основания?

Асен Гагаузов
24.09.2014 / 10:03

Званието "Почетен гражданин" пак е на фокус, и пак тръгнаха препирни. Утре общинският съвет ще решава дали да удостои с него Асен Гагаузов, бизнесмена Росен Афузов, алпиниста Атанас Скатов и дългогодишния шеф на сливенския ансамбъл Тодор Кръстев.

Изборът става в предизборна кампания. Гагаузов не е кандидат – депутат, но областен председател на БСП. Двегодишното му кметуване не остави следи и се запомни със скандал около "Пътнически превози”. Като регионален министър даде ход на някои инфраструктурни обекти в областта. Дали всичко дотук е достатъчно за почетното звание, е доста сложен въпрос. Защото преди Гагаузов има дадено такова за… нищо, на феномена Големанов! Дадено бе и на един футболист с доста спорно обществено име и пр. Всичко това дискредитира наградата и едва ли амбициозен политик като Гагаузов ще се чувства удовлетворен да я вземе.

Дали съветниците ще вдигнат ръка и за най- спорното име, гласувано от

Комисията по символика - бизнесмена Росен Афузов? Същият преди години бе шеф на „Винпром”, сега пак произвежда вина и стопанисва бензиностанция. За какви впечатляващи заслуги към града под Сините камъни ще бъде удостоен и този БСП-активист, един Бог знае!

В общинския съвет има доста трезвомислещи хора. Изпитвам известно недоумение от всичко дотук, защото председател на Комисията по символика е уважаваната от мен г-жа Соня Келеведжиева.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев