Община Сливен

Димитър Сяров, водач на листата на РБ: На фасадата – популизъм до дупка, а зад нея – грабеж до дупка!

----------------------------------------
23.09.2014 / 10:50

Оказва се, че пребиваваме в държава от дупки – за милиарди. Като общество – данъкоплатци и потребители, през цялата кампания слушаме за „дупки”. За милиарди в края на миналата седмица заговориха управителят и подуправителят на БНБ, които в пряк текст заявяват, че КТБ няма как да бъде оздравена, ако държавата, т.е. данъкоплатците, не платят сметката от 1, 6 млрд. лева. Дали са само толкова, не е съвсем ясно, защото истината се изтисква по лъжичка, за да не се плашат вложителите.

В енергетиката имало дупка от 3 млрд. лева. И това се използва като един от аргументите за покачването на елетроенергията за потребителите с почти десет процента от 1 октомври. Тук играчите на този терен: БСП и ДПС от една страна, ГЕРБ – от друга, продължават при всеки възможен случай да се обвиняват взаимно пак за някаква дупка с име „Белене”. Също и за това кой приел и кой как изпълнил закона за т. нар. зелена енергия, за задържаните и спрени и дори намалени цени на електроенергията. И както каза Радан Кънев по друг повод за спор между БСП и ГЕРБ, с рефрена”кой, кога и как”, и двете партии, за съжаление са прави в обвиненията си една към друга. В Здравната каса също има дупка – опитаха се да я позапушат. За общинските бюджети не се говори за дупки-кратери, а за дупки като в швейцарско сирене.

Тези всичките дупки какво ще ги правим, питам се, ще ги запълваме ли с пот и сълзи, ще ги правим ли още по-дълбоки, копаейки за нови заеми, ще ги прескачаме ли, или ще паднем в тях, както вече стана в средата на 90-те години? От моята политическа сила Реформаторския блок мислим да спрем да ги пълним на принципа каца без дъно. На първо време това може да започне с изборите на 5 октомври. Щом искат от БНБ и всички останали политическо решение – да им дадем политическото решение. И то може да стане с избора на Реформаторския блок, който не е копал тези, нито други дупки. Напротив - негови политически представители са правили точно обратното. И в двете си управления, чийто наследници се яваваме в основната си част от реформаторите и неслучайно се нарекохме така – първото за съвсем кратко, и второто на ОДС с премиер Иван Костов. За всичките тези 25 години преход – общо по-малко от шест години управление на десницата. Решението сега е в ръцете на всеки българин. Важният номер в бюлетината е 7. Иначе ни чака популизъм до дупка на фасадата, а отзад – грабеж до дупка.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев