Община Сливен

Кольо Милев пак гази закона, разпродал земи край Желю войвода… Има ли записи, с които да го изнудват?

Кольо Милев
23.09.2014 / 10:58

Солдафонът Кольо Милев демонстрира по най-скандален начин, че стои над общинския съвет, над обществения интерес и правозащитните органи. Същият продава без санкция на общинския съвет имоти частна собственост в землището на с. Желю войвода.

Разкритията са на неуморно ровещия в делата на кмета "Сливнини БГ". Вместо резюме от изнесеното в него, ще си позволим един откъс от публикацията, която дава ясна и точна картина на случилото се:

 

„На редовна сесия на Общински съвет – Сливен, състояла се на 7 април 2011 година, общинските съветници, по предложение на заемащия по същото време длъжността Кмет на Община Сливен Йордан Лечков, гласуват и приемат Решение № 1218/07.04.2011 г. за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на следните имоти - частна общинска собственост в землището на с. Желю войвода: ПИ №000400 от 213.694 дка, м. ”Герена”, ПИ №000403 от 83.832 дка, м. ”Герена”; ПИ №000404 от 69.795 дка, м. ”Герена” и ПИ №000405 от 261.961 дка, м. ”Герена”. По силата на същото решение Кметът Лечков е упълномощен от Общинския съвет да организира провеждането на търга и да сключи договор със спечелилия участник.

До продажбата на изброените имоти, обаче, така и не се стига и на заседание на Общинския съвет, проведено на 26.01.2012 година, се приема Решение № 43/26.01.2012 г., с което Решение № 1218/07.04.2011 г. е отменено и пълномощията на кмета да се разпорежда с имотите са прекратени. И забележете, предложението за отмяна на Решение № 1218 е направено не от кой да е, а от кмета Кольо Милев.

И с това, въпросът за тези имоти в с. Желю войвода изглежда приключен. Докато един слънчев летен ден, на 20.08.2014 година, на Кольо Милев му хрумва гениалната идея да продаде посочените вече имоти. И отново подчертаваме, без да има санкция за тяхната продажба от Общинския съвет. Ей така, както обикновено, самосиндикално. В заповедта си за обявяване на търга, като едно от основанията, Милев е посочил отмененото Решение № 1218/07.04.2011 г. на Общински съвет – Сливен, което отдавна няма правна сила.

Заради обявения публичен търг, в Общинския съвет дори са постъпили възражения и подписки от жителите на Желю войвода, които не са съгласни с продажбата на имотите, тъй като те представляват близо 630 дка от общо 1400 дка пасища в землището на селото и при евентуалната им продажба, животновъдите от с. Желю войвода ще разполагат с по-малко пасища от необходимите по норматив, като по този начин ще бъде застрашен поминъкът на жителите на селото.

Въпреки всичко, на 05.09.2014 г. търгът е проведен, като дори вече има и спечелил кандидат купувач.”

 

Наред с обичайните и банални вече въпроси ще се самосезират ли прокуратурата, икономическа полиция и др. органи, няма как да не запитаме общинските съветници докога ще мълчат и търпят? Нима единствен Мартин Славов, и то от групата на БСП има дързостта да поиска оставката на солдафона? И забележете: изтъргуваните Бог знае как и с какви бонуси и преференции имоти край Желю войвода не са общинска собственост дори, а частна, което е връх на цинизма! В очакване сме най-сетне прокуратурата да прогледне за ставащото и да предприеме съответните действия... Дали скандалният акт на кмета не попада под ударите на чл. 282 от НК за престъпление по служба, за което бе осъден ямболският кмет Георги Славов?

Около Кольо Милев кръжат какви ли не слухове. Напоследък все повече набъбват и се разпространяват такива, че има аудиозаписи на разговори на кмета с шефове на фирми, на които той поставя "специални" условия при договаряне на поръчки и пр. Дали това е така, дали ги има тези записи, може би никога няма да разберем. Преди 3 години "Седмица" даде публичност на "Сливен гейт", който разтърси политическото пространство. При опита ни да се сдобием евентуално с някои от гореспоменатите, се натъкнахме на отказ. Защото, както ни обясни осведомен източник, тези записи засега вършели работа. Ясно е как и защо, ако ги има.

По начало Милев е зависим и от своята партия, и от вредилите го на

поста персони. Но не само това. Той е зависим и от... самия себе си, видно от демонстрираната си слабост към съблазните, към помпозността и пр. Едва ли има друг аналог в историята на сливенското кметство от Освобождението насам, дори и по комунистическо време...

 

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев