Община Сливен

Десислава Танева: ГЕРБ ще продължи реформите в социалната сфера с цел повишаване на доходите

-------------------
19.09.2014 / 13:45

Водачът на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева заяви пред избиратели в село Трапоклово, че при следващ мандат на ГЕРБ няма да има замразяване на доходите. Отчита се като грешка крайно дясната политика от предходния мандат и при управление на партията след изборите на 5 октомври няма да се замразяват социалните доходи на хората.

ГЕРБ ще продължи реформите в социалната сфера, стартирани в периода 2009 до 2013 година, включително и пенсионната реформа. Танева заяви, че няма да дава обещания за нереалистични увеличения на доходите, а потвърждава позицията на ГЕРБ за гарантиране на социалните права на гражданите и достигнатите нива на социални плащания с търсене на възможност за тяхното повишаване.

„ГЕРБ има две програми по отношение на демографската криза”, каза Танева. Първата се отнася за реформа в социалното подпомагане чрез подкрепа на тридетния семеен модел - увеличаване интензитета на подпомагане до трето дете и до чувствително намаляване на помощите за над три деца.

„Втората ни програма се отнася за 250 000 двойки в страната, които имат репродуктивни проблеми”, каза водачът на сливенската листа на ГЕРБ. Ще се премахне лимитът от средства за фонд „Ин витро” и ограниченията относно броя на опитите и възрастта.

„Първото нещо, което ще направи ГЕРБ, ако народът избере да управлява, е да актуализира националния бюджет. Държавата е в изключително тежко финансово положение, включително и в сферата на земеделието. Най-добрият вариант, за който може да се борим, е да върнем размера на националните средства, които по нашия мандат отделяхме за земеделие. Само за животновъдство бяха два пъти по-малко от предходиня период. В момента няма една стотинка във фонд „Земеделие” и плащанията не могат да бъдат получени преди актуализацията на бюджета”, каза Танева. Тя припомни, че правителството на Орешарски плати на тютюнопроизводителите 120 милиона лева, а сумата, отпускана при ГЕРБ, е била 72 милиона. Разликата е взета от другите отрасли на българското земеделие и това е причината производителите на плодове и зеленчуци да не запазят дори същия размер подпомагане, независимо, че и той е недостатъчен. „Допълнително, лошата година и болестите влошиха ситуацията по отношение на обезщетенията, които държавата трябва да изплати за загубите за пропаднали площи и за умрели животни”, каза в заключение Десислава Танева.

На срещата с избиратели в село Трапоклово присъстваха и кандидатите за народни представители доц. Петьо Келеведжиев и Милена Чолакова, общинският председател на ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов, председателят на Групата общински съветници Димитър Митев и председателят на ПГЕРБ Николай Колев.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев