Община Сливен

Георги Вл.ПОПОВ: Пред грандиозен скандал?!... Фирми, заведения, болници и пр. източвали вода чрез "байпас", с помощта на… хора от ВиК-Сливен?!

-------------------------------------
19.09.2014 / 11:33

Повечето фирми около „Динамо” източвали незаконно огромни количества вода! - разкриха за "Седмица" осведомени. Имало вече и хванат: осъдения за бракониерство и подкуп шеф на "Керамик" Венцеслав Върбанов!

Кражбите на вода ставали чрез т.нар. система "байпас" - инсталирането на тръба, която да дублира истинската. На този принцип, твърдят източниците ни, биват спрягани фирми като "Фишком”, "Рикас”, "Ников", някои частни болници, к-с „Национал” и много други. Дали е така ще трябва да установят и разследват съответните органи.

Очакваме и реакцията на споменатите: дали са истина вменяваните им грехове?

Практиката с „байпасите”, според гореспоменатите източници, била най-вече по времето на бившия шеф на ВиК Петър Митев. Той бе протеже на Лечков и назначен въпреки съпротивата на ГЕРБ. Особено скандално в случая би било, ако се потвърди, че не кой да е, а технически лица от ВиК са монтирали "байпасите" срещу съответните бонуси. Сочат се зашеметяващи цифри за загуби на вода от порядъка на 92-93 на сто, голяма част от които всъщност идвали от кражбите. Говори се за „спестени” стотици хиляди лева само за месеци, а всичките вероятно ще надхвърлят милион и повече!

С оглед динамичната политическа обстановката, в която назначените по време на Тройната коалиция се чувстват несигурни, едва ли ще дочакаме откровено становище от сегашния шеф на ВиК-Сливен Пламен Трифонов. Ето защо би трябвало прокуратурата, икономическа полиция и пр. (дали има сигнали до тях?), да подхванат сигналите за грандиозни измами с вода- в името и на държавния, и на обществения интерес!

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев