Община Сливен

Община Сливен ще подпомогне с дърва за огрев хора с увреждания, ветерани от войните и репресирани лица. Срокът е до 10 септември

---------------------------------------
28.08.2014 / 08:54

Община Сливен инициира дейности по подпомагане на хора с увреждания, ветерани от войните и репресирани лица по смисъла на чл.1 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица за предоставяне на дърва за огрев за зимния период 2014-2015 година.

Определените количества смесени широколистни дърва за огрев /4 кубика/, ще бъдат разпределени за лица, отговарящи на следните условия:

- лица с над 71% намалена работоспособност

- лица, подали заявление в определения срок

- лица, живеещи на територията на град Сливен.

Стойността на 4 кубика дърва за огрев е 120 лева с включен ДДС(30 лв/куб.м.).

Ветерани от войните и репресирани лица по смисъла на чл.1 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица имат право безплатно на 8куб. метра дърва за огрев, отговарящи на следните условия:

- лица, подали заявление в определения срок

- лица, живеещи на територията на град Сливен

- копие от удостоверение „Ветеран от войните” или копие от документ, установяващ репресията

За лицата, желаещи доставка на дървата до дома им, цената на транспортната услуга е допълнително 86,40 лв. (21,60 лв./куб.м.)

Срокът на подаването на комплекта от документи (заявление по образец, копие на лична карта, копие на Експертно решение на ТЕЛК, копие от удостоверение „Ветеран от войните” или копие от документ, установяващ репресията) е от 28.08.2014г. до 10.09.2014г. в Център за административно обслужване на Община Сливен.

Количествата са определени еднократно за домакинство, (но не повече от един член от домакинството) и следва да бъдат заплатени, след утвърждаване от Кмета на Община Сливен на списък на правоимащите лица, който съдържа трите имена и постоянен адрес.

 

 

Пресцентър на община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев