Община Сливен

Росица Николова: Богата новозагорка заряза децата си, избяга в чужбина

---------------------------
27.08.2014 / 19:54

37-годишна новозагорка беше лишена от родителските права над децата си, след като се самоосвободила от грижата за тях и забягнала в чужбина с приятел. Крайната мярка беше наложена от Районния съд в Нова Загора по иск на бащата. Случаят е един от редките в съдебната практика.

Драмата се развила в семейство с възможности, собствен апартамент, два леки автомобила и добри доходи. Съпрузите се развели през 2010 г. след 12-годишен брак. Първоначално двамата им невръстни синове били поверени от съда на майката. Но тя се изнесла от дома и повече не се върнала. Момчетата останали да живеят при таткото.

Заради липсата на грижа и интерес на жената към собствените рожби съдът отново се намесил и този път дал правата на бащата. Майката трябвало да плаща общо 300 лева месечна издръжка. По телефона от чужбина тя се заклела, че ще дава парите, но не изпратила и стотинка. Не след дълго шокиращо признала, че няма никакво намерение да се връща в България, нито да дава издръжка. Пред социалните служители по-голямото дете казало, че е обидено, няма нужда и не иска да вижда майка си. По-малкото пък я описало като “една жена с жълта коса и някакви дрехи”. В рисунките на своето семейство детето описвало татко си и батко си, а вместо майката - кучето Рекс. “Доскоро такива случаи въобще нямаше. Трудно е да се опише какво преживяват отритнатите деца. И е грешка да се мисли, че подобна жестокост има единствено сред майките от маргиналните социални слоеве”, коментираха социални служители.

 

"Труд"
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев