Община Сливен

Никога не е късно: 77-годишна германка тръгва на околосветско пътешествие с 84-годишен ретроавтомобил

-------------
01.08.2014 / 09:45

77-годишна германка пое на околосветска обиколка в неделя зад волана на 84-годишен ретроавтомобил, съобщава "Дойче веле".

Автомобилната състезателка Хайди Хецер и днес остава най-бързата жена в Берлин и има зад гърба си над 150 победи в различни ралита, между които Монте Карло и Дюселдорф - Шанхай. През 1989 г. остава трета в Carrera Panamericana в Мексико и в Tour d’Europe.

Хецер е авиомеханик по професия, но започва да се изявява като автомобилен състезател още 16-годишна. Любимата й марка е "Опел". До 2012 г. тя управлява верига салони на германския производител - бизнес, наследен от баща й, който успешно развива.

Сегашното й пътешествие ще е с "Хъдсън", модел 1930 г.

Пътуването на Хецер започва в източна посока, тя ще посети Турция, Иран, Русия Китай и ще продължи към Австралия. За две години автомобилистката планира да прекоси Америка, Африка и да се върне в Берлин след като е посетила общо 60 държави.

Бюджетът е около 300 хил. евро, от които спонсори предоставят една трета, а останалото пътешественичката ще плати сама.

Хайди Хецер е придружена от 25-годишния фотограф Джордан Шьонфелдер, който обаче няма шофьорска книжка и никакви познания по устройство на автомобила. /Труд/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев