Община Сливен

Извън фантастиката: Създадоха първия холографски смарт телефон (Видео)

-------------
27.07.2014 / 11:10

Случи се! Той вече е реалност. В Пекин показаха първият в света холографски 3D смартфон, създаващ във въздуха визуални образи на предмети, които могат да бъдат разгледани от всички страни.

Познатият ни от фантастичните книги и филми през втората половина на ХХ век предмет вече е реалност и съвсем скоро ще бъде пуснат в продажба. По време на презентацията на новия продукт зрителите са наблюдавали как холографската технология създава проекция, която се ръководи от посоката на погледа. Така потребителят вижда ефект като че ли обектът се намира пред него и той може да го разгледа от всички страни като всеки обикновен предмет в реалността, пише „Списание Осем“.

Създател на впечатляващото творение на човешката мисъл – прототип на 3D холографски дисплей за мобилни устройства – е китайската компания ShenZhen Estar Displaytech. Презентираният модел се нарича „Takee“ и има 5,5-инчов екран. Засега изобретателите крият останалите технически характеристики на смартфона, пише novini.bg.

По време на презентацията авторите на уникалното телефонче са обяснили на присъстващите принципа на действие и възможностите на устройството с кубчето на Рубик. „Когато телефонът изобразява кубчето на Рубик, потребителите ще могат да пренасочат погледа си, за да видят всяка от страните му“. Това се казва в пресрилийза от Китайския информационен център.

Лю Мейхун, генерален директор на компанията, заявил, че ShenZhen Estar Displaytech изследва стереоскопските технологии и инвестира милиони долари в изобретения, които включват водещи технологии като „eye-tracking“ и обемност на сензорни екрани. Той вижда огромни перспективи за холографската технология, която може да се използва в онлайн игрите, шопинга, навигацията и слушането на музика. /ПИК/

 

Вижте видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=dAJrrQzBs_Y

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев