Община Сливен

Любовта на мъжа минава през стомаха, но защо?

-------------
27.07.2014 / 10:45

Поговорката, че „любовта на мъжа минава през стомаха” е изключително достоверна, поради причинно-слествените взаимодействия, които се случват в мъжкия мозък.

Науката е единодушна, мъжкият и женският мозък имат различно устройство и работят по различен механизъм, съобщават от foodpanda.

Мозъкът на мъжа работи на честоти различни от тези на жените. По същество, в него е заложен от хилядолетия вроденият инстинкт на идеалния ловец. За съжаление, съвременната действителност налага мозъкът на силния пол да работи и на други честоти и да развива и други заложени, но не достатъчно развити вродени инстинкти. Това, което липсва на жените е, това което е заложено за мъжете – пространствено мислене, силно развито чувство на ориентация, засилено абстрактно мислене. За разлика от дамите, при мъжете няма директна връзка между центъра на емоциите и центъра на речта. Това обяснява факта защо им е толкова трудно да изразяват чувствата си.

Оказа се, че това не е пречка, за по-изобретателните дами, които знаят как да получат любов и признание от половинките си. Пътят към мъжката емоционалност минава през техния стомах. Изумително е как една лазаня би провокирала невроните в мъжкия мозък, така че след консумирането и той да се превърне в най-чувствителния човек на земята. Но какво носи храната на мозъка, така че да го кара да работи на честоти неприсъщи за неговото нормално функциониране? Въпросът е не толкова научен, колкото психологически, съобщават от foodpanda.

Най-голямата платформа за доставки на храна, направи проучване сред редовните си клиенти от женски пол.

Данните от изследването показаха, че след поръчка на храна от любим ресторант, 21% от мъжете са значително по-доволни, отколкото ако техните съпруги са сготвили храната във вкъщи. Какво се е случило в техния мозък – усетили са, че са били „поглезени” от нежните си половинки, които знаят какво точно да поднесат за вечеря, така че мъжът им да бъде истински доволен и да усети, че е специален. Реакцията е да върнат жеста към съпругите си.

62% от мъжете биват съблазнявани с така наречените „афродизиаци”.

При този тип представители от мъжкия пол, храната не трябва да бъде просто храна, а да ги стимулира и провокира. Дамите твърдят, че след поднасянето на такъв тип деликатеси забелязват драстична промяна в поведението и отношението на техните партньори. Разбира се наблюдава се повишаване на либидото, в слествие на което се повишава и желанието за интимна близост.

За съжаление при 17% от мъжете, дамите не могат да установят драстична промяна и отбелязват, че цялата магия на чувственост трае едва няколко минути, докато храната в чинията не свърши. Ефектът не е продължителен.

И все пак от трите изследвани групи става ясно, че храната провокира процеси в мозъка на мъжа, които са проводник между центъра на емоциите и центъра на речта и действията на силната половина на човечеството. /Актуално/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев