Община Сливен

Американец си татуира на гърдите думи на Левски

Камерън Отенс
25.07.2014 / 07:50

29-годишен американец от Калифорния си татуира мисъл на Васил Левски на гърдите на български език. Камерън Отенс написал “Ако печелим, печелим за всички, ако загубим, губим само себе си”. “Думите не са абсолютно точен цитат на тези, изречени от Васил Левски, и не знам защо така се е получило, вероятно става въпрос за превод, но той бе вдъхновен от Апостола”, каза кметът на девинското село Осиково Велин Палигоров.

Камерън бе две години в родопското село по линия на Корпуса на мира. “Докато беше тук, му разказвах за историята на народа ни. Много се впечатли от живота на Левски, как се е отказал от духовно служение и е обрекъл себе си в жертва в името на народа. Като дойде последния път, махна ризата си и гордо ми показа, че си е татуирал мисълта на Левски. Толкова се вълнува, че разплаква хората тук”, казва Палигоров.

Камерън живее в Калифорния и работи на две места, за да заделя средства и да може да идва до България. “Разказвам на всички за вашия Апостол”, обявил чужденецът. Той е гост на празника на ягодата в Осиково.

Камерън Отенс е в основата в девинското село да има детска площадка, барбекю и три зони за отдих. Всички те са направени с проекти писани от него. Селото, което се намира високо в планината над яз. “Въча” е едно от малкото, което си има герб. Американецът намерил художник, който изобразил герба, който прославя основния поминък на местните - производството на ягоди, малини и картофи.Той сам платил изработката. Хералдическият символ краси кметството, табелите на селото и се поставя на документите, издавани от селската управа. /24 часа/

Още снимки от новината

Думите на Левски, изписани върху гърдите на Камерън

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев