Община Сливен

Днес бурен дебат на общинската сесия в Сливен заради искания от кмета заем?... Ще го пита ли някой защо не маха афишите от евровота?

---------------------------------------
26.06.2014 / 09:22

От 9 часа днес заседава общинският съвет в Сливен, чийто дневен ред включва 43 точки, като най-парливата от тях е предложението на кмета за теглене на заем от близо 5 млн. лв. за съфинансиране на водния цикъл.

Много от общинските съветници /най-вече от ГЕВБ/ са на мнение, че общественото обсъждане на този казус е било менте. Те са и против тегленето на заем сега, което ще натовари още повече и без това окаяния общински бюджет.

Интересно ще бъде дали и някой от съветниците най-сетне ще надигне

глас срещу отказа на общината да изчисти разлепените из целия град афиши от евровота. Сториха го вече в повечето общини, като в Благоевград дори наложиха солени глоби на нарушителите и спечелиха доста пари. Срокът за премахването им бе една седмица след изборите и като "Седмица" алармира за това 3-4 пъти. Солдафонът Кольо Милев обаче не си мръдна пръстта и това намирисва на демонстрация и помпане на мускули, както е правил и друг път. Така се случи например с критиката към общината в местен сайт по повод окаяното състояние на паметника на загиналите от 6-ти артелирийски полк.

За съжаление общинският съвет в много случаи не е убедителен коректив на скандалното му управленческо поведение, последиците от което ще плащаме дълги години.

 

"Седмица"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев