Община Сливен

Шефката на РБ "Сава Доброплодни" Росица Петрова получи престижната награда "Христо Г. Данов"

--------------------------
23.06.2014 / 13:12

Директорът на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен Росица Петрова получи наградата „Христо Г.Данов” в категория „Библиотеки и библиотечно дело”. Отличието е като създател, вдъхновител и основен организатор на уникалния Национален фестивал на детската книга и усилията й за превръщането му в престижно културно събитие отдавна прехвърлило националните ни граници. Росица Петрова е първият индивидуален носител на наградата в тази категория.

С наградата "Христо Г. Данов" за цялостен принос бе удостоен големият български писател академик Антон Дончев.

Наградата бе връчена на специална церемония в Дановата къща в Пловдив, в рамките на фестивала „Пловдив чете”. Престижната Националната награда „Христо Г.Данов” за 2014г. се дава в 10 категории.

Наградените в останалите категории са: в категория "Българска художествена литература" бе отличена Весела Ляхова за романа "Бежанци"/ИК”Жанет 45”/, в категорията „Преводна художествена литература” наградата взе Нева Мичева за преводите на Хелман "Стихотворенията на Сидни Уест", наградата за хуманитаристика отиде при Александър Кьосев за книгата "Караниците около четенето", в категория "Изкуство на книгата" награда получи Антон Стайков за дизайна и оформлението на „Кратка история на българския комикс", в категория " Издание за деца" бяха отличени Ана Бодакова, Дара Варадинова, Десислава Димитрова, Зорница Христова и художничката Алена Маркова за книгата "Вкусна география" на издателство "Точица", Книжарница "Алтера" взе наградата в категория „Книгоразпространение”, журналистът Георги Ангелов бе отличен в категория „Представяне на българската книга” за предаването "Денят започва с култура" на БНТ, в категорията "Електронно издаване и нови технологии" наградата получи издателство " Аудиокниги.бг”.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев