Община Сливен

Скандално: Чудовищна безотговорност от страна на „ВиК” в Нова Загора. Цял квартал под вода… Нова визия на с. Научене

Квартал под вода
19.06.2014 / 14:23

Въпреки многобройните сигнали от граждани и изразената от кмета на Община Нова Загора Николай Грозев остра реакция, „В и К” ООД клон Нова Загора продължи да бездейства и след снощния проливен дъжд, ситуацията в новозагорския квартал „Тракия” вече е бедствена.

Водата е заляла няколко улици, наводнени са къщи, мазета и дворове на живеещите там, а работниците на едно от най-големите предприятия в града не могат дори да достигнат до работните си места.

Първи на мястото пристигна градоначалникът, който още от 8.30 часа сутринта е сигнализирал всички заинтересовани институции: местното поделение на „Пожарна безопасност и защита на населението”; Районно управление „Полиция” и „В и К” ООД.

Веднага бе създадена организация по отводняването на района, в която се включиха аварийните групи към Община Нова Загора, които се заеха с отпушването на шахтите, а пожарни отводняват засегнатите участъци.

До момента единствените, които не са се отзовали на мястото на аварията са екипите на „В и К” и управителят на дружеството в Нова Загора Михаил Арнаудов, които се крият и нехаят за съдбата на пострадалите от тяхното бездействие.

Кметът Грозев определи отсъствието на каквато и да е реакция от страна на „Водоснабдяване и канализация” ООД, клон Нова Загора, като чудовищна безотговорност и липса на всякакво човешко отношение към хората, живеещи в наводнения район.

 

Oбновена бе централната част на с. Научене

 

В рамките на две седмици бе открит поредният площад, обновен изцяло със средства на Община Нова Загора. На 18 юни жителите на село Научене се събраха, за да отпразнуват новата визия на централната част на селото, като са изградени нови тротоарни настилки и зелени кътове, оформящи новия и по-красив облик на селото.

Честта да прережат трикольорната лентичка на новата придобивка имаха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и домакинът – кметският наместник на Научене Николай Русев.

Заедно с тях на празника бяха: председателят на Общински съвет Нова Загора д-р Константин Тачев, заместник-кметовете Маргарит Тодоров, Ивайло Енев и Светла Стоянова, секретаря на общината Веселина Трънова, общински съветници, кметове на населени места в общината, жители и гости.

Особено развълнуван бе кметският наместник на селото, който благодари на общинското ръководство и екипа на общинска администрация, които не забравят и малките населени места в общината и не жалят своите усилия и грижи за хората, живеещи там. „Това ни задължава да опазваме създаденото, да го стопанисваме добре и да поддържаме новия си красив площад чист и спретнат.” – каза г-н Русев.

Кметът Николай Грозев поздрави жителите на Научене и официално откри реконструирания център. „Миналата година бе подменен водопровода на няколко от улиците в селото, последва и ремонт на кметството, а днес вече се радвате и на обновения площад. Да ви е честита новата придобивка и нека ви събира всички заедно в празници и делници!” – обърна се към присъстващите г-н Грозев.

За доброто настроение на всички се погрижиха ДЮФА „Загорчета” с гл. худ. ръководител Енчо Енчев и солистите от ОШИ „Илия Аврамов” с ръководител Велина Стайкова, които успяха да отправят своя музикален поздрав към всички празнуващи, въпреки дъжда, който заваля.

 

 

Още снимки от новината

Квартал под вода
Квартал под вода
Квартал под вода
с. Научене

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев