Община Сливен

Сливенска вокална група участва в национален фестивал на градската песен в Созопол

---------------------------------
18.06.2014 / 08:46

Вокална група "Градски хубавелки" при Народно читалище "Дружба -1993" - Сливен ще участва в Национален фестивал на старата градска песен в Созопол под наслов "Красив роман е любовта". Това съобщи Красимира Абраамян, секретар на читалището в сливенския квартал „Дружба”.

Фестивалът се организира от Народно читалище „Отец Паисий – 1896” под патронажа на кмета на община Созопол Панайот Рейзи. Той се провежда на 17 и 18 юни, като основната му цел е съхраняване и популяризиране на старата градска песен. Проявата има конкурсен характер. В него могат да участват състави, дуети и индивидуални изпълнители.

Сливенската група ще се представи с три песни - „Всяка среща”, „Обичам само теб” и „Брега на младостта”.

Вокална група "Градски хубавелки" е носител на множество награди. Тя е отличена в Национален фестивал "Листопад на спомените" във Варна, във фестивала "От липите златен прах се рони" в Стара Загора, в национален конкурс на старата градска песен и шлагер "С песните на Ари" в Хасково, в Националния празник на градската песен „Ямболска есен" и други.

Читалище „Дружба” има богата художествена самодейност. Сформирани са театрална формация "ЖиНиС", детска театрална формация "ЖиНиС +", Вокална група "Градски хубавелки” и Младежка музикална формация "Леда".

През годините читалището има много участия, включени в културния календар на Община Сливен. (сн. "Сливнини.бг")

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев