Община Сливен

Вчера в Нова Загора се състоя Национален фестивал на любителските театри

-------------------------------------
11.06.2014 / 09:01

Вчера новозагорска сцена излязоха първите участници в Националния фестивал на любителските театри Нова Загора 2014 г. Самодейните състави от Дебелец, Елена и домакините от НЧ „Д.П.Сивков – 1870” град Нова Загора поставиха началото на тридневния тетрален маратон, като в следващите дни във вихъра на изкуството на Мелпомена ще се впуснат и състави от Трявна, Костинброд, Севлиево, Гълъбово, Созопол и Димитровград /Република Сърбия/.

На официалното откриване на тазгодишният фестивал на любителските театри присъстваха: заместник-кметовете на Община Нова Загора – Светла Стоянова и Ивайло Енев; председателят на НЧ „Д.П.Сивков – 1870” Георги Николов, жители и гости на града.

Удоволствието да открие форума имаше заместник-кметът Светла Стоянова, която поздрави всички почитатели на театралното изкуство, дали си среща в красивата Нова Загора. „През изминалите шест години на новозагорска сцена се качиха много и различни театри. И днес Фестивалът в Нова Загора Ви посреща с нетърпение, защото иска да Ви види отново и … защото иска и Вие да го видите. Той е пораснал, за да предостави на всички ви повече възможности за изява.”- обърна се към присъстващите г-жа Стоянова и им пожела успех във фестивалните дни, които предстоят.

Националният фестивал на любителските театри поставя началото на летните театрални празници в Нова Загора. Вече седма година той е част от културния календар на страната, като през 2014 г. отпадна ограничението за участие само на камерни състави.

И тази година участниците ще бъдат оценявани от изключително компетентно жури, включващо: Веселин Мезеклиев, Наташа Куртева и Калин Илиев – доказани професионалисти в областта на театъра и актьорското майсторство.

Всеки, който желае да се наслади на играта на талантливите любителски тетрални състави, които с много желание и любов създават изкуството, наречено театър, може да заповяда на 11 и 12 юни в салона на НЧ „Д.П.Сивков – 1870”.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев