Община Сливен

Иван Костов: „България без цензура” ще е новият решаващ фактор при предсрочни избори

...
04.06.2014 / 07:10

„Ако махнем идеологията и пристрастията, "България без цензура" е новият решаващ фактор в един бъдещ парламент, ако сега се проведат избори.” Това каза Иван Костов, началник на Лаборатория за управление на риска към НБУ и бивш лидер на ДСБ, в интервю пред БНР.

По думите му ДПС сега няма да е решаващ фактор при предсрочни избори. „Защо? Веднага обяснявам. Защото Движението за права и свободи може да направи управляващо мнозинство заедно с Бойко Борисов, ако Бойко Борисов желае и Реформаторският блок желаят да направи с тях. Нито единият, и още по-малко Реформаторският блок биха приели Движението за права и свободи за партньор, особено ако има друг вариант. При това положение Движението за права и свободи остава вляво от политическия център да прави мнозинство. И тогава ... в тия съотношения между отделните партии, формиращи парламентарното пространство, и влиянията, които си оказват, единственият свободен фактор е "България без цензура". Тя може да направи мнозинство с ГЕРБ и Реформаторския блок, може да направи мнозинство с БСП, "Коалиция за България", и Движението за права и свободи. Тоест тя е езичето на везната тази нова формация”, коментира Костов.

 

Според Командира сегашното мнозинство на "Коалиция за България" и на Движението за права и свободи няма никаква възможност да управлява страната, защото нямат доверие за това. „То не е представително за вота на избирателите. Огромната маса от избирателите, парламентарна и засега извънпарламентарна опозиция, са срещу него, което означава, че нито правителството, нито Народното събрание имат необходимото доверие да управляват страната законодателно и като изпълнителна власт. Нямат такова доверие. Каквото и да направят, ще се посрещне на нож, ще се посрещне с конфронтация и няма да даде резултат. Това е генералният резултат от тези избори и той е много съществен”, коментира Иван Костов.

По думите му - абсолютно възможно е, ако избори за Народно събрание се проведат сега, да има ново мнозинство, в което или да не присъстват БСП и ДПС, или да не присъстват отново ГЕРБ и Реформаторският блок. „Това казвам. Тоест може да се направи мнозинство и вляво от политическия център, и вдясно от политическия център”, каза още Костов.

Според него, Виденова зима не може да има и това било политическо говорене. Правителството обаче имало ниска събираемост на приходите и вероятно щяло да се наложи актуализация на бюджета.

ПИК

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев