Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Прав ли е Кольо Милев да слага след себе си и сливенския владика? И само за протокола ли иде реч?

-----------------
22.05.2014 / 11:00

Завърналата се наскоро от “Сделка или не" Ева Веселинова ("Сливен прес") демонстрира, че няма да сключва сделка с ”банкера" Кольо Милев, както е в играта.

Тя нарочи кмета в неуважение към Негово Високо преосвещенство митрополит Иоаникий. На някои мотивите й може се сторят дребнави, но младата журналистка има основание. Вижте защо.

На обсебеното от Кольо Милев и червени депутати (плюс Янко Янков) тържество послучай откриването на туристическия център на ПП "Сините камъни”, присъствал и шефът на Изпълнителната агенция по горите Гогов, а владиката бил поканен да го освети.

Първом взема думата шефката на Природния парк Фатме Мустафова, което започва с: "Ваше Високо преосвещенство, уважаеми г-н изп. директор, уважаеми г-н кмет..." и т. н. След нея говори Гогов, който започва с "Г-н кмете...", сякаш е раснал само в горите. Идва ред на Кольо Милев, и той му връща жеста, като започва с „Уважаеми г-н Гогов” и оставя владиката на второ място…

Според Веселинова, някои хора са се смели, други ахнали от кметовото невежество. Тя повдигнала въпроса на пресконференция в общината, на която солдафонът заявява безпардонно, че всички трябва да започват обръщението си с него, защото той бил домакинът... "Негово Високопреосвещенство също е в този протокол, и той е преди областния управител, може би след народните представители!" - заявява Милев. Но въпросът едва ли се свежда само до протокола, какъвто и да е той...

Наскоро кметът почти обруга наша колежка за изнесеното от нея за рушащия се паметник на 6-ти артелирийски полк. Вижте какво казва Милев и на Веселинова: "Ако някой не е достатъчно запознат с това, което трябва да представлява тук, моля да не си губи времето".

Тук ще припомним и онзи бивш сержант в Речица, харесан от жителите на Речица за кметски наместник, но не и от Кольо. И когато някой нарекъл сержанта негов колега, следва „железен отпор”, типично в стил „Пришибеев”: "Той не ми е никакъв колега. Аз съм генерал, а той сержант!"

Доколко една такава реакция е основателна? Тук става дума за възпитание и уважение към друг военен, и постави „генерала-феномен” на място: "Аз съм дал много повече от г-н Милев на армията, защото съм бил на две мисии в Афганистан и Ирак, общо 6 години!

Темата за арогантността и липсата на такт у Кольо Милев отдавна буни общественото негодувание. То се засили особено по време на предизборната кампания, задето същият нарушава закона и стана Пиар – чики глашатай на червената партия с единствения мотив: да й се докара за втори мандат. Но едва ли ще го бъде!

Още снимки от новината

---------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев