Община Сливен

Ден на отворените врати в Районен съд – Сливен. Заплащане на такси чрез ПОС терминал

-----------------
22.05.2014 / 09:26

В Районен съд - Сливен на 23 май 2014 г. ще се проведе Ден на отворени врати.

На този ден, ученици, граждани и представители на други институции могат да се запознаят със структурата на Районен съд – Сливен, със същността и организацията на работата на съдиите и съдебните служители, с възможностите за предоставяне и ползване на съдебно-административни услуги.

Представители на съда ще запознаят желаещите с регистратура и деловодство и ще демонстрират нагледно на компютър достъпа до полезна информация и ползването на електронни услуги от интернет страницата на Районен съд - Сливен.

От 10.00 ч. до 12.00 ч. председателят на Районен съд –Сливен ще приема граждани и журналисти, като ще ги запознае със спецификата в работата на магистратите и организацията на работа на съда като цяло.

Инициативата на Районен съд - Сливен е насочена е към популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура като цяло и има за цел да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите за постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система.

Очакваме Вашето присъствие !

 

Заплащане на такси чрез ПОС терминал

В изпълнение на разпоредбата на чл. 4, ал. 1 от Закона за ограничаване на плащанията в брой и с оглед повишаване ефективността на дейността на Районен съд – Сливен, Ви уведомяваме за възможността от днес, 22.05.2014 г., да извършвате плащане на държавни такси, включително за издаване на свидетелство за съдимост, за заверени преписи и копия на съдебни актове, удостоверения и др., чрез магнитни или чип карти /дебитна или кредитна/ на ПОС терминално устройство.

В Районен съд – Сливен са поставени две ПОС терминални устройства – в Бюро „Съдимост” – стая № 1 и кабинета на младшия специалист - стая 107.

Чрез този вид плащане Вие ще спестявате допълнителните такси във вид на комисионни, които банките изискват.

При извършване на плащане чрез ПОС терминални устройства задължително се представя документ за самоличност.

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев