Община Сливен

Слави бил добър син: Превел на майка си докъм 600 000 лева

---
05.03.2014 / 09:21

Най-голямата спестовница в България ще се окаже майката на Слави, която всички зрители на шоуто му знаят като мама Здравка. Родителката на мастития шоумен, продуцент и водещ можа да живее като богаташка, тъй като от години Дългия превеждал на нея и татко си Тодор по 5 бона месечно. Въпреки това тя още обитавала панелката си в Плевен, на която дори не била сменила старата дървена дограма с по-модерна. Майката на Слави всъщност не харчела нито стотинка от парите на известния си син, а ги трупала в банкова сметка на дългосрочен влог, за да събират хубава лихва.

 

„Здравчето знае 2 и 200, защото никога не са били богаташи и не са разполагали пари. Славчо като взе да разполага и да им праща, тя реши да не си променя живота, за да не става за смях на квартала и приятелите и продължи да си харчи само от пенсийката. Пие с нас кафенце по 30 ст. и си пазарува скромно от бакалията в квартала”, обясняват съседи на мама Здравка в Плевен. По техни изчисления обаче тя и мъжът й Тодор били почти милионери, защото само за последните десетина години са спестили над 600 бона, и то ако не се броят банковите лихви и сумите за празници, които Слави им давал отделно от 5-те хиляди месечна рента.

„На всекиму такъв син! Не ги е оставил за нищо и за това и те са спокойни, че старините им са осигурени. А тези пари е ясно, че ще останат за него и кака му, защото Здравчето и Тошко са много свестни хора”, обобщават комшиите и допълват, че тя и досега тя не пускала климатика през лятото, защото харчи ток, а през зимата в апартамента се отоплявала само една стая. Освен това макар да е местната знаменитост покрай сина си, Здравка не обичала да се говори за него и да се хвали с успехите му. Сестрата на Дългия Петя, която работи в болница в Плевен, също не парадирала със славата и парите на брат си и затова семейството им е уважавано от всички в града.

/ПИК/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев