Община Сливен

Журналистка от Сливен се цани под прикритие за проститутка в Германия

---
18.02.2014 / 09:41

Журналистка, за която някои медии писаха, че е от Сливен, успя да се цани за проститутка в Германия. „Кариерното израстване" на Теодора Николова от репортер на ТВ7 до жрицата Теди обаче стана в разследване, което успя да осветли канал за трафик на бели робини. Ударът на предаването „Жега" е станал след близо месец уговорки, тъй като главният сутеньор - Стефан Хаджиев, и аверите му Марио и Краси бачкали в дълбока конспирация от страх да не бъдат заловени.

 

Шефът, който се оказа фен на ММА битките, действал от разстояние, разкри още разследването. За да е максимално далече от престъпната дейност, тарикатът използвал услугите на 20-годишна шантонерка. Марчела, която се представяла като Моника, имала задачата да уговаря момичета и жени между 18 и 45 години, които искат да продават телата си в луксозен бар в германския гр. Регенсбург, собственост на унгарец. Заплатата - 10 хил. лева на месец. Повече, отколкото биха заработили с вдигнати крака у нас. Трафикантите осигурявали всички необходими документи за работа.

 

Първият контакт с каналджиите станал чрез мейл, после сутеньорът с напомпани мускули звъннал по телефона. Междувременно журналистката и продуцентът на „Жега" Любомир Огнянов създали фалшивото минало на „пеперудата" Теди. Според версията момичето никога не е работило като проститутка в България, родителите й вярвали, че следва във Франция. Вместо да учи обаче, палавата девойка продавала тялото си у нас само по адреси на заможни клиенти.

 

Анаболният сутеньор се вързал на версията на журналистката. Тя обаче поставила условие - преди „прослушването" да се срещне с човека, който изпраща момичетата в Германия. Той се съгласил и спретнали спявката с 20-годишната Моника. Самата тя вдигала краката само два месеца, но с парите си купила гарсониера за 22 000 евро в столичния кв. „Обеля". Бившата проститутка обещала безоблачно бъдеще на бъдещата - 40% от заработеното за нея, други 40 на сто за тримата сутеньори, последните 20 процента за клуба.

 

Марчела-Моника дори предложила да иска пари от триото, за да уреди заминаването на новачката. Сумата щял да изпрати най-близкият й - Марио, с когото разкаялата се грешница се познавала от 12 години. А парите трябвали, защото в трафика на плът се оказаха замесени и шофьори на бусове, които срещу 200 лева возят жриците към новите бизнес територии в Германия.

 

Развръзката обаче далеч не е толкова розова. С подкрепата на МВР и лично на главсека Светлозар Лазаров Марчела вече е с обвинение за склоняване към проституция, което се наказва с килия до 3 години. За момента тя обаче е на свобода срещу 300 лева гаранция. А сутеньорското трио предстои да бъде заловено с издаване на европейска заповед за арест. Обвинението срещу Стефан, Марио и Краси ще е за сутеньорство.

 

250 милиона лева годишна печалба

 

По данни на Центъра за изследване на демокрацията проститутките и сводниците в България изкарват между 230 и 250 млн. лв. всяка година. Но докато у нас един час платена любов излиза не повече от 100 лв., в Западна Европа една проститутка може да изкара мeжду 5000 и 10 хил. евро месечно. Международни експерти изчисляват, че българските жрици на любовта и техните сутеньори прибират над 1,2 млрд. лв.

/Всеки ден/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев