Община Сливен

Петел кукурига 4 години без глава (ВИДЕО)

---------------------------------------------------
04.11.2013 / 08:00

Петелът Майк се превърнал в "пилето без глава" на 10 септември 1945 година, когато бил обезглавен от своя собственик Лойд Олсен, който, искал да го сготви за вечеря. Той обаче го уцелил погрешно и го оставил без половин глава.

Опечаленият собственик на Майк спонтанно решил да се опита да го запази жив. Изненадващо само няколко дни след инцидента Майк започнал да размахва крила, все едно нищо не се е случило с него. За жалост не можел да се храни, пие и вижда.

 

След като все пак успял да го нахрани и напои по алтернативни начини, Олсен завел Майк в Университета на Юта, където учени изследвали уникалното пиле.

 

След серия от изследвания те установили, че кървав съсирек спасил живота на Майк, не позволявайки кръвта на животно да изтече напълно, след като ударът с брадва на Олсен не успял да засегне югуларната вена.

 

Като по чудо след удара Майк останал с ляво ухо и значителна част от мозъка си, достатъчна да го задържи жив през следвалите четири години.

 

Майк не загубил и своите рефлекси, на което се дължали опитите му до края на живота му да продължи да кълве сам и да кукурига. Волята на пернатото за живот накарало стопанина му да се грижи, меко казано, добре за него, в резултат на което Майк дори качил килограми.

 

С времето Майк станал толкова известен, че настойникът му започнал да обикаля страната с него, представяйки го като "Обезглавеното пиле чудо". Всеки, който искал да види Майк в действие, трябвало да плати 25 цента. Дълго време Майк изкарвал на своя стопанин по 4500 долара на месец.

 

Майк се превърнал в истинска звезда, след като негови снимки били публикувани в Time.

 

"Пилето чудо" Майк починало в хотелска стая в Аризона, след като Олсен не успял да намери капкомер, с който да изчисти хранопровода му. (Блиц)

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев