Община Сливен

Ходът на Цацаров - неочакван за Станишев, кариерата му е застрашена

---
30.10.2013 / 09:14

Лидерът на БСП Сергей Станишев е силно притеснен от решението на главния прокурор Сотир Цацаров да му поиска имунитета. Това разкриха пред ПИК от най-близкото обкръжение на председателя на соцпартията.

Само преди два дни лидерът на БСП изпрати писмо до обвинител номер 1 с молба прокуратурата да вземе отношение по проточилото се следствено дело за загуба на секретни документи. Но според близки на Станишев, той не е очаквал, че Цацаров ще поиска спецзащитата му, а се е надявал досъдебното производство да бъде приключено с мнение, че не е извършил престъпление и така набързо да изчисти името си.

След реакцията на главния прокурор, на Станишев пак ще му се налага да посещава Съдебната палата и да бъде сниман и разпитван от журналисти, което му е изключително неприятно.

Станишев обяви, че ще се откаже доброволно от имунитета си, но в същото време е притеснен от разследването, тъй като ако подчинените на Цацаров се задълбочат в работата си може дори да се стигне и до обвинение.

На пръв поглед деянието за което той е разследван - престъпление по непредпазливост е безобидно, но в същото време евентуалното му привличане към наказателна отговорност би било пагубно за кариерата му в Европа.

http://sliven-news.com/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев