Община Сливен

ГЕРБ-Сливен се обяви за прозрачност в работата на Общинския съвет

---
22.10.2013 / 16:05

Общинската организация на ГЕРБ-Сливен се присъединява към искането на сливенско сдружение за повече прозрачност в работата на Общинския съвет. Съветниците от групата на ГЕРБ заявяваме, че прозрачността е задължителна, защото става въпрос за интересите на сливенските граждани, а не за политически и лични пристрастия.

 

Нямаме какво да крием от хората. Работим в общинския съвет в полза на обществото и настояваме информацията от проведените заседания да бъде публично оповестявана в сайта на Общинския съвет. Категорично заставаме зад идеята да бъдат публикувани броя на присъствалите общински съветници и начина на гласуване на всеки един от нас по отделните предложения. По този начин сливенските граждани ще разберат как и за какво гласува всеки общински съветник и неговата позиция по важните за общината въпроси.

ГЕРБ работи в посока за подобряване работата на Общинския съвет и припомняме, че в тази връзка групата ни направи предложение за промяна в Правилника за работа на Общинския съвет, което не бе прието на последната сесия. Този факт води до съмнението, че останалите политически сили не желаят положителна промяна, а поставят прегради по отношение на реда, от чието въвеждане има нужда местния парламент. Сега могат да докажат обратното, като застанат зад идеята за пълна прозрачност и по-голяма информираност на гражданите за работата на Общинския съвет.

 

Общинските съветници от ГЕРБ-Сливен

Пресцентър ГЕРБ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев